YARECK Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Mam założony do swojej XJR-ki oryginalny Yamahowski bagażnik i do niego kufer Shad i szczerze mówiąc nie jestem zadowolony. Dlatego też przymierzam się do montażu całego stelaża pod kufry (centralny i boczne).Prosze o opinie i porady jakie stelaże są sprawdzone, dobre i w konkurencyjnej cenie. Czy lepszy jes stelaż czy może wingrack (czy jak to się zowie)? Może zna ktoś firmę, która dorabia stalaże?P.S. Korzystałem z wyszukliwarki i ostatnie posty były z 2004 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Moze delikatnie poza tematem, jednak pmaietaj ze XJRa jest strasznie wrazliwa na nieoryginalne stelaze, oczywiscei mam tu mysli mocowanie. Zauwaz ze w oryginalnym stelarzu mocowanie idzie az prawie pod przednie podnozki.ZNam osobiscie 2 przypadki pekniecia ramy poprzez zle stelaze i za duze obciazenie zadupka. Z tego co pamietam to max obciazenie zadupka to 5 kg na samym jego koncu tam gdzie jest mocowany kufer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Ja miałem ( mam :icon_rolleyes: ) zamontowany system five stars, myślałem że toto jest jakiś fabryczny patent ale katalogu Louisa znalazłem takie same.Dobre na dobre drogi. Na gorszych jadący z tyłu podziwiają kłapiące na boki kufry i zastanawiają się kiedy ten system odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Zobacz tu:http://www.givi.it/per_la_tua_moto.asp?co_id=1315&lang=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Może zna ktoś firmę, która dorabia stalaże?Skontaktuj się z firmą http://www.motostel.duh.pl/Co prawda w spisie nie ma XJR, ale dorabiają stelaże także na zamówienie.Z tego co czytałem na liście dyskusyjnej pl.rec.motocykle to ludzie sobie chwalą.Na pewno koszty nie będą tak duże jak w wypadku stelaża np FiveStars, nie wspominając o Wingracku Givi. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Dzięki wielkie wszystkim.O dziwo wingrack givi jest tańszy od stelaża fivestars (byłem wczoraj w bemotorze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Dzięki wielkie wszystkim.O dziwo wingrack givi jest tańszy od stelaża fivestars (byłem wczoraj w bemotorze).Mógłbyś podać konkretne ceny co i ile kosztuje. Z tego co pamiętam jak pytałem w Bemotorze o Wingracka do Fazera to w sumie był tani, ale trzeba było jeszcze dokupić jakiś zestaw mocujący czy coś w tym stylu, żeby przymocować wingracka do motocykla. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Dokładnie to gadałem w Bemotorze o wingracku Kappa ale pan mnie uświadomił, że to ta sama firma co Givi. I tak wingrack to koszt 550 zł i plus w moim przypadku zestaw montujący 240-250 co daje jakieś 800 zł.Stelaż rurkowy FiveStars pan wycenił na jakieś 1100-1150 zł. no więc wniosek nasuwa sie sam. Na Elektronowej w MotoRafie maja jeszcze stelaże HepcoBeckera - do XJR-ki to koszt około 800-900 zł (podali mi cenę w euro - 207 euro czarny i 233 chromowany). Chyba kupie sobie dobre sakwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Dokładnie to gadałem w Bemotorze o wingracku Kappa ale pan mnie uświadomił, że to ta sama firma co Givi. I tak wingrack to koszt 550 zł i plus w moim przypadku zestaw montujący 240-250 co daje jakieś 800 zł.Stelaż rurkowy FiveStars pan wycenił na jakieś 1100-1150 zł. no więc wniosek nasuwa sie sam. Na Elektronowej w MotoRafie maja jeszcze stelaże HepcoBeckera - do XJR-ki to koszt około 800-900 zł (podali mi cenę w euro - 207 euro czarny i 233 chromowany). Chyba kupie sobie dobre sakwy.Widzę, że masz podobny dylemat co ja. Też się waham między kuframi, a sakwami.Ciężko wybrać. Co do sakw to muszę gdzieś skoczyć do dobrego sklepu i przymierzyć do motocykla. Nie chciałbym, żeby leżały tak jak na poniższym zdjęciuhttp://img93.imageshack.us/img93/773/img06566eq.jpgWyglądają jak worki ziemniaków :)Jeśli już będę brać sakwy to albo Cameron-Bering o których wspominałeś, lub Buffalo Touring, które możesz zobaczyć w sklepie http://www.kobimoto.az.pl/ Też wyglądają solidnie i pojemność mają wystarczającą. Na FZ6 leżą całkiem ładnie.http://img91.imageshack.us/img91/4427/buffalomq0.jpg Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Ja dzis podjade po 14 na Przybyszewskiego do Motomanii (tam mają dość drogie ale pewnie i dobre torby) i na Wieniawskiego do Kawasaki (oni sa dilerem Camerona i Beringa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Z katalogu Louisa;Koffertrager-Systeme Five-Stars Nr. katalogowy 10022536 cena 117,95€Top-Case Trager; Nr. katalogowy 10022537 95,95€ czarne. Hepco&BeckerKoffertrager-Komplet nr.kat. 10024792 Czarne 206,95€ 10024794 Chrom 233,95€Koffertrager.kat. 10024793 Czarne 122,95€ 10024795 Chrom 138,95€( Tylko boki )Krauser Koffertrager 169,95€Gepackbrucken 123,95€ Aha, ja jednak mam system Hepco&Becker. Pop* mi się cóś wcześniej.Mam nadzieję że nie pomotałem z tymi tragerami :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 No i wyszło na to że kupiłem sakwy. Sa to torby Camerona czyli inaczej mówiąc Beringa. Wygladaja fantastycznie (dziś je odebrałem od kuriera) a jak się spisują napiszę za jakiś czas.Mam też tej firmy plecak i jest super.Nawet opisze taką ciekawostkę, że plecak reklamowałem bo wypruła się nitka, która i tak była trzecim szwem w tym samym miejscu, i w plecaku nieopatrznie zostawiłem pióro MontBlanc. Co ciekawe wróciło razem z plecakiem, a do naprawy jechał z Lodzi do Worcławia i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Odgrzeję starego kotleta bo mam ten sam problem - gdzie można dostać w Polsce WingRacka do XJR1300? Przeszukiwałem sieć i znalazłem tylko we Włoszech i GB :biggrin: pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 W Bemotorze mają na 100%.Jeśli nie na półce, to zamówią.www.bemotor.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi