karol0545 Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Witam mam nastepujacy problem. Mianowicie mój chart na zimnym silniku pali za kopnięciem odrazu. Gdy silnik jets nagrzany tak np. po przejechaniu 2km czy wiecej to niechce palic z kopa. Czym może byc to spowodowane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Być może zła świeca - zła ciepłota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Ja mam świece do samochodu z długim gwintem ale mam podkłądki zawsze jeżdziłem na takich świecach bo dobrze mi na nich zawsz epalił a teraz coś niechce . jka kupie f100 czyli taka jak powinna byc t ona po kilku dnaich niechce działać. Dlatego jeżdze na tych świecach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 brawo dla Ciebie na dlugich swiecach i podkladki <lol2> zobaczymy kiedy Ci ta swieca wystrzeli i dziure w baku bedziesz mial poprostu luz zrobi sie na podkladkac i gwin Ci wypierdzili i wystrzeli swieca kup normalna swiece nie wiem jaka jest do charta poprostu moze go zalewacza mala przerwa na przerywaczuzla cieplota swiecy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 no jakos jeżdze juz z dwa lata i nic mis ie neistało i nic niewystrzeliło a wcale sie nieluzuje ii czasem jak chce świece wykręcic to jak ciągne to az motor na podnurzkach sie obraca... :icon_rolleyes: . Wczoraj jak wsadziłem iskre f 100 ( taka powinna być) to przerywał i gasł. Co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Mialem tak w romecie - wymien swieca na F90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Niedługo będe miał nową świece f100 taka jaka powinna być za jakąs godizne napisz eczy pomogło. Musze to na dniach zrobić bo jutro wychodzi ogłoszenie o sprzedazy i jak ktos przyjedzie obejrzec to musi być ładnie . A on cos kaprysi. Zawsze było dobzre a przynajmniej prezz ostatni rok niemniałem z nim większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zboro Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Może źle ustawiona przerwa na świecy, gaźnik, zapłon może sie przestawił. Nie ma co gdybać tylko sprawdzać po kolei. Jak pada Ci świeca ta co jest zalecana to może kondensator do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Niestety wymiana świecy niepomogło. Było tak wsadziłem świece f100 czyli taka jaka jest zalecana. Niechciał wogule złapac z kopa. Popchnełem go i dopiero zapalił . pojezdziłem nim i jka go wylonczyłem i odrazu kopałem to palił z kopa bezproblemu. Jak po jeżdzie zostawiłem go na 5min i przyszedłem aby go odpalić to neichciał zapalic z kopa. Wykręciłem świece i ma ona czarny kolor taki węglowy a powinna miec kawy z mlekiem . co to moze być. na opakownaiu od świecy pisze ze ma przerwe 0.7 a to chyba za duzo troche?? Co to mozę być?? Pomózcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 byl kiedys temat na forum .koles dal zdjecie swiecy -wygladala ona tak jak opisujesz .w tym przypadku mial zapozny zaplon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 a przez żle ustawiony zapłon moze niepalić z kopa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 W charcie obojętnie jak ustawisz zapłon zawse będzie palił Tylko będzie miał mniej mocy jak żle ustawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 ale chodzi mi o to czy jka żle ustawie zapłon to i tak będzie palił z kopa. Wydaje mis ie ze to nie ejst takie obojętne bo on jka ma żle ustawiony to strzela z tłumika a lbo z gaznika w zalezności od tego w ktura strone jest żle ystawiony czy opozniony cyz przyspieszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 ustaw dobrze zaplon bo po twoim opisaniu swiecy wchodzi na to ze masz zle ustawiony zaplon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi