Skocz do zawartości

supersport dla przerosnietych zoltodziobow

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to mój 4-ty sezon na motocyklu, pierwsze 2 jeździłem z tylnym hamulcem a teraz go nie używam bo doszedłem do wniosku że nic nie daje poza rozpraszaniem uwagi. Cały mój dorobek na motocyklach o pojemność pow. 600 ccm to jakieś 33 tys km. Uślizgi przedniego koła łapałem wiele razy w trakcie ostrego hamowania, zawsze momentalnie odpuszczałem do złapania przyczepności.

Sorry, nie wiedziałem że zacząłem z mistrzem. Tylko jak wytłumaczyć japońcom, że system DUAL który tyle lat montują w Hondach, jest "zupełnie niepotrzebny" ;)

Na znaki drogowe też nie patrz bo i tak nikt ich nie przestrzega i tylko rozpraszają uwagę... ;)

ROAR, wg mnie jesteś przykładem stereotypowego dawcy i młodego człowieka bez wyobraźni przez których ubezpieczalnie zawyżają składki do pewnego wieku ;)

ja bym powiedział, że jeszcze jakieś resztki szarych komórek pod kopułą masz które generują jakiś obraz... śmieszy mnie tylko to, że przy 180 jest ok, a 200 to już jednak dużo...

w odpowiedzi możesz wyzwać mnie od precli i kamizelkowców ;)

ROAR, wg mnie jesteś przykładem stereotypowego dawcy i młodego człowieka bez wyobraźni przez których ubezpieczalnie zawyżają składki do pewnego wieku :cool:

Czlowieku...co jest z toba, ze takie bzdury piszesz? Nie czujesz czegos...to nie odkrecasz! I nie ma to nic wspolnego z mysleniem...nadmierne rozczulanie sie nad swoimi jajami nie prowadzi do niczego madrego... tylko prosto do starosci! Jezdzcie sobie szybko...jezdzcie wolno... gowno mnie to obchodzi jak sobie latacie...napisalem tylko jak ja to robie...podczas pelnej euforii zwiazanej z pierwsza jazda...

See you dziadku!

• 4 tygodnie później...

słuchajcie znam osobiście ROAR-a

i jego thundercata , chłopak jest nieprzecietnie inteligentny ale nie docieraja do niego kompletnie żadne wskazówki na temat jazdy ,np wyprzedzania czy nie przekraczania prędkości 240km/h z tylną oponą z roku '89 (powycinana nagrzewnicą "niby nowy profil") także wskazówki na temat jazdy czy hamowania nic mu nie dadzą to jest samouk , uwielbia adrenaline i życie w stylu carpe diem...........mam nadzieje że sie nie rozpierdoli bo fajny gość z niego jest. ;)

"Ja na razie nie przekraczam 70 km/h, a jeżdżę po 50 km/h"

Nie no tym to mnie rozjebales, ja na kursie prawka jechalem 110km/h a egzaminator z tylu autem zeby jakos oswoic sie z predkoscia ;) a ty gieesem jedziesz max 70????

Moze wyskocz na a4 i bujnij sie chociaz z paczke zobaczysz jak to jest :icon_twisted:

"słuchajcie znam osobiście ROAR-a

i jego thundercata , chłopak jest nieprzecietnie inteligentny ale nie docieraja do niego kompletnie żadne wskazówki na temat jazdy ,np wyprzedzania czy nie przekraczania prędkości 240km/h z tylną oponą z roku '89 (powycinana nagrzewnicą "niby nowy profil") także wskazówki na temat jazdy czy hamowania nic mu nie dadzą to jest samouk , uwielbia adrenaline i życie w stylu carpe diem...........mam nadzieje że sie nie rozpierdoli bo fajny gość z niego jest."

No coz to ze odkrecil sobie te 180 to jeszcze nic takiego, po kupnie sprzeta kusi, ale naprawde taka chwila moze bardzo drogo kosztowac, tez bym radzil najpierw posmigac troche zachowawczo, potrnowac hamowanie awaryjne i wszystkie manewry zeby wyrobic nawyki/odruchy ktore w syt. awaryjnych sa decydujace.

Z opola masz blisko do autobanki wiec chcesz sobie odkrecic od czasu do czasu to wbij tam i zrob to w miare bezpiecznie a z takim smiganiem po zwyklych drogach poczekaj az sie troche podszkolisz, bo szkoda by bylo jakbys sie uczyl na wlasnych bledach jak pisze kolega wyzej i kiedys przyjebal w cos i potem pomyslal, o ku.. teraz juz wiem... tylko zebys byl wtedy jeszcze w stanie jezdzic na moto.

a jazda na takiej starej oponie i "nie przekraczania prędkości 240km/h z tylną oponą z roku '89 (powycinana nagrzewnicą "niby nowy profil")" to z inteligencja raczej nie idzie w parze..

Pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...