Dymsha Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgubiłem raz śrubę od stopki.A najlepiej jak zgubiłem linkę od licznika i prędkościomierza. Odkręciło mi się mocowanie przy kole i się wyśliznęła. Zorientowałem się dopiero pod garażem. Na szczęście pamiętałem ile miałem na liczniku przy starcie i znałem mniej więcej długość trasy i wyszło, że zgubiłem ok 15 km od garażu przy powrocie. No i następnego dnia pojechałem sobie w tamtym kierunku z 20 km i wracałem z prędkością ok 20km/h i gapiłem się na pobocze i rów i zatrzymywałem się przy różnych dziwnych śmieciach. I co?... I znalazłem ją :biggrin: , ale była radocha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciho Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Jak do tej pory zgubilem tylko nakretke mocujaca siedzenie pasazera.... do dzis nie wiem jak to sie stalo ze moj plecaczek dojechal w siodle :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz01 Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Jeżdżę Yamahą SR 500 - singiel 500ccm, sztywno osadzony w ramie, bez wałka wyrównoważającego. Jej drugie imię " Boguś co ty k.... wiesz o wibracjach ". Z ciekawszych "zgub" na niej - w czasie jazdy widziałem jak pomalutku wykręcają się śrubki przytrzymujące tarczę obrotomierza jedna potem druga - efekt - przemielony obrotomierz - wykręcona w czasie jazdy śruba blokady zabieraka biegów - efekt - olej na tylnym kole- tablica rejestracyjna po przykręceniu na śruby samokontrujące w miejscach mocowania się złamała - od wibracji- 2 razy w sezonie wykręca się jedna ze śrub mocujących wkłąd reflektora do obudowy - mimo wkręcania na loctite - bez loctite wykręca się po 100km :biggrin:standartowo po dłuższej trasie ( 400 - 500 km ) gumowa nakładka prawego podnóżka w nie wytłumaczalny sposób zsuwa się ze swej podstawy - naprawdę trzeba fest napierdzielać młotkiem gumowym aby ją wsunąć spowrotem na miejsceGeneralnie KAŻDĄ śrubkę trzeba przykręcać na Loctite a i to nie zawsze pomaga.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoldar Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Witam,Mnie również zdarzyło się zgubić linkę od prędkościomierza, ale niestety nie znalazłem mimo , że wypatrywałem :biggrin: gały na drobę i pobocze. Na szczęście dorobienie nowej kosztowalo mnie 20 zl. I podobno zgubiłem jedną ze śrub skręcających korpus silnika. Ale może jej nie było , któż to wie ... :clap: A na wybojach to nawet jeden pasażer przybył :lalag: na motocyklu, a już po 9 miesiącach urodził się piękny Igorek :clap: hihihihiPozdrawiam :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMax997 Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 W zamierzchłych czasach jak jeszcze junaka miałem to trzeba było okresowo sprawdzać wszystkie śrubki. Pamiętam taką wyprawę z kolegą, który jechał wypieszczonym AVO. Pierwszy postój mieliśmy po 5 km bo odkręciła się śrubka kontrująca dźwigni zmiany biegów potem poluzował się reflektor, osłona, alternator lusterko itd :biggrin: w końcu patrzę a po 4 godzinach jazdy AVO zostaje w tyle i się zatrzymuje. Już mam mordę uśmiechniętą, że mu się rozkraczył a to okazało się, że to mi kopniak odpadł :clap:Poza tym jednym wyjazdem to żadnych problemów :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaj0 Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Gdybym tak pozbierał wszystko co wam wypadło, to bym sobie ze dwa motory poskładał. Jakby ktoś z was zgubił jakiś silnik itp. na Warszawskiej to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi