Bartas Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam.Sytuacja wyglada tak: Polak mieszkajacy w Niemczech przyjechal do Polski do rodziny na urlop. Chce jednoczesnie sprzedac swoj motocykl- Suze GS 500. Jest on nadal zarejestrowany, na niemieckich tablicach i ubezpieczeniu. Chce go kupic. Problem w tym, jak to zrobic... pojade po moto, ale on nie jest wymeldowany w reichu, co oznacza, ze sprzedajacy bedzie musial wzaic dowod, tablice i jechac ja wymeldowac. Jak to zrobic?? Spisac umowe kupna sprzedazy zwykla, czy tez zastrzec, ze sprzedajacy zobowiazuje sie do dostarczenia reszty dokumentow w okreslonym czasie, np w 2 tyg i wypisac swiadkow na umowie i miec ich podpisy w razie czego? Jak to widzicie ze strony prawnej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 nie zaplac calej kwoty, a jak przyjedzie z dokumentami to oddaj reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 ostatnio sie dowiadywałem jak to wygląda i powiedzieli mi, że można go normalnie zarejestrować a potem sprzedający jedzie sobie do niemczech z swoimi papierami i umowa i wyrejestrowuje moto jesteśmy w uni i podobno wygląda to tak samo jak byś kupował pojazd krajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi