loony Opublikowano 21 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2003 Czy ktoś może wie jak rozpoznać tuningowy cylinder (o większej pojemności niż seryjne 125ccm) ??? Bo w interneciie widziałem cylindry oryginalne i miały napis Aprilia (w ROTAXie 123), a na moim jest tylko napis Gilardoni 2 (czy jakoś tak) - a gdzieś czytałem że Gilardoni robi cylindry dla firmy Malossi. Byłby to w pewnym sensie problem, bo zdaje sie że musze wymienić tłok - a 160ccm różni się od 125ccm chociazby średnicą.... Ma ktoś jakieś zdanie tej sprawie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość godlimauz Opublikowano 21 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2003 wejdź na www.aprilia.prv.pl, tam wiem że gościu ma zdjęcia różnych cylindrów od góry, dołu itd. Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 Radze po prostu zajrzeć do cylindra, na pewno da się zdjąć głowicę bez wykręcania silnika z ramy, kosz takiej "operacji" to w najgorszym wypaku 40zł za uszczelkę(i tak była by do wymiany na skutek wymiany tłoka) + płyn do chłodnic, a masz 100% pewności. Powinna być też inna średnica przy wydechu, ale tu nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi