kratIjUK Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Witam. Na przykład jakbym sprowadził motorower z Niemiec, to jest mi potrzebny dowód rejestracyjny z tamtego kraju, czy nie? Podobno do rejestracji wystarczy sama umowa kupna-sprzedaży w przypadku pojazdu zza granicy. Z kolei w starych postach na forum znalazłem, że ten dowód musi być. Troche to dziwne. Na stronie mojego miasta jest napisane – Przy rejestracji pojazdu sprowadzonego z zagranicy: • wniosek o rejestrację. • dowód tożsamości właściciela. dowód rejestracyjny pojazdu lub dokument potwierdzający zarejestrowanie pojazdu, jeżeli pojazd był zarejestrowany za granicą. • zaświadczenia : o opłaceniu akcyzy i zaświadczenie o opłaceniu lub zwolnieniu z opłaty podatku VAT ( pojazdy sprowadzone z krajów UE). • dowód odprawy celnej przywozowej (pojazdy sprowadzone z krajów nie należących do UE). • tłumaczenie dokumentów sporządzonych w języku obcym przez tłumacza przysięgłego. B badanie techniczne pojazdu. • dowód opłaty na fundusz ochrony środowiska za wprowadzenie pojazdu na terytorium kraju /dot. samochodów osobowych i ciężarowych o masie całkowitej do 3,5 t./ Więc się pytam : JAK TO W KOŃCU JEST z tą rejestracją motoroweru zza granicy (tylko państw UE)? Bo na przykład w Wlk Brytanii i Belgii nie rejestruje się motorowerów...Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Potrzebujesz albo umowę/fakturę i stary dowód rejestracyjny albo umowę/fakturę, brief i wymeldowanie. Sama umowa nic nie znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 15 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Ale jest napisane "dowód rejestracyjny pojazdu lub dokument potwierdzający zarejestrowanie pojazdu, jeżeli pojazd był zarejestrowany za granicą. "A jeżeli na przykład byłby z Belgii gdzie motorowerów się nie rejestruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 A kto ci to powiedzial ze w uk sie skuterow nie rejestruje?? Bo pierwsze slysze. Niewiem jak ta belgia bo niechce mi sie sprawdzac ale na 100 % w UK rejestruje sie skutery. A ten artykul ktory zcytowales w pierwszym poscie nijak sie ma do motocykli bo to sie tyczy samochodow. Potrzebujesz wszystkie dokumenty tj, brief, abmeldung (wymeldowanie) i umowe kupna sprzedazy. Tyle. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi