Piotrek89 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) witam,jak w temacie,poszukuję kogoś kto jest w stanie zrobić moduł zapłonowy do motoru na podstawie starego....jeżeli ktoś zna taką osobę to proszę o podanie jakichś numerów kontaktowych na gg :4327602 lub email [email protected] Edytowane 11 Lipca 2006 przez Piotrek89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) CześćJestem właśnie na etapie konstruowania takiej zabawki.Nie mogę niczego obiecać, ale interesuje mnie ten temat.Do zrobienia nowego niezbędny jest stary sprawny moduł lub mapa zapłonów.Domyślam sie, że chodzi o silnik jednocylindrowy bez czójników podciśnienia czy położenia przepustnicy.Jeśli uda mi się coś zkleić to chętnie pomogę.Przyszło mi do bani, że to może być prosty moduł tyrystorowy bez charakterystyki wyprzedzenia zapłonu.W takim przypadku (jeśli jest on rozbieralny) można go naprawić lub zrobić drugi taki sam (podobny).Pozdrawiam. Edytowane 17 Lipca 2006 przez sebazaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi