thefex Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 hejamozliwe, ze niedlugo bede mial uzywane buty enduro/cross.wiadomo, cena okazyjna, ale czyjas noga juz tam siedziala.. jak zdezynfekowac, zderatyzowac itp tego typu czesc garderoby? :) Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Pierwsza zasada :Żadna odzież czy buty z membraną NIE ZNOSZĄ detergentów !!!Możesz uprać buty zwykłym szarym mydłem.Ja swoje ciuchy zawsze piorę "szarym jeleniem" ;) Trzeba tylko użyć tarki i zrobic z mydła płatki które łatwo sie rozpuszczają w wodzie. Po upranih płucze w impregnacie NIKWAX. Super się sprawdza i ciuchy NIGDY mi nie przemokły!Co do butów....Buty mozesz "uprać" w pralce, ale w temp. nie wyzszej niz 30'C. Membrana i plastik nie wytrzymaja wiecej. Jesli buty mają dodatkowo wstawki z naturalnej skóry to wysusz je w zacienionym . przewiewnym miejscu. Nigdy na słoncu bo się skurczą i zesztywieją. Możesz równiez na mokre, uprane buty uzyc impregnatu NIKWAX. Kupisz go w dobrym sklepie z odzieżą sportową (np. Alpinus, Go-Soprt itp) Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi