Skocz do zawartości

Sprzeglo w etz 250

Borys
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.Mam zajebisty problem.Ostatnio spaliłem tarcze sprzeglowe,wiec nalezalo je wymienic.kupilem nowe tarcze cierne,zlozylem kosz ,wcisnąłem na wał,wszystko ladnie pieknie,na koniec przystepuje do regulacji-praktycznie cos takiego nie istnieje u mnie.Kombinowalem z tą płytką nastawczą w silniku wczoraj ponad 3 godziny.i nic.mam tak jakby caly czas wylączone sprzeglo(jak przy wcisnietej klamce).Chyba zle nie zlozylem bo robilem to starannie i spokojnie.moze ktos z Was spotkal sie z czyms takim?

Pozdrawiam

może byc kilka przyczyn

1- za bardzo podciągnełeś sprzęgło i sie ślizga

2- sprzęgło sie ślizga na stożku wału- najgorsze co moż ebyc tylko usciąc i płakać- ale da sie zrobić- ale nie zwasze skutkuje- wciśnij mocno kosz sprz. na wał powinno zadziałać jaęli nie masz zje*ane... stożka wału

jak to nie poskutkuje to daj znac moż ejeszcze coś sie wymyśli

piszesz że wał musi byc w porządku bo ma niecałe7 tyś km- życze Ci aby był w porządku bo jak nie jest to dużo pracy i nerwów przed tobą

Ale powiem Ci jedon jak masz spiepszony wewnętrzny stożek w koszu sprzęgła to aby załatwić wał wystarczy kilka tys km - albo nie umiejętne naprawy

a jak dokręcic kosz? ale w jakiej mz? tu piszemy o 250 a pod osttnim postem jest napis etz 150

- pytasz jak odkręcić - :

1 - pamietaj tam jest lewy gwint

2- załuz klucz nasadowy i poprostu mocno szarnij- silnie i gwałtownie nie ma mowy aby nie poszło

możesz tez spróbowac zrobic przyżąd jak masz czas- potrzebujesz tylko metalowej przekładki sprzęgła i kawałka drutu- przyspawaj tak drute do tej przekłądki żeby po założeniu do kosza wystawał przez te wycieńcia - powodzenia