kardan Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Gratulacje :D W tym wieku "stary" najwyzszy czas :icon_mrgreen: POZDRO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Cin Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Gratulacje!!! Przy okazji może podziel sie z kolegami na temat wymagań egzaminatora na placu - np. pytania o obsługę moto, kierunki w 8 i slalomie, i ewentualne inne upierdliwości. Jak to jest w Wawie. Często padają takie pytania na forum, od tych co mają Twój sukces jeszcze przed sobą. Na początku egzaminator omówił co i jak na egzaminie,tj. zaczynamy od sprawdzeń moto przed jazdą, później, oznajmił, że jedziemy ósemkę (w którą stronę sobie życzysz) bez kierunkowskazów ale z upewnianiem się (odchyleniem głowy przez ramię i zerknięcie za siebie) a następnie slalom bez kierunków ale z upewnianiem się. Slalom zaczynasz biorąc słupek z lewej lub z prawej strony. Jak Tobie wygodnie. Sprawdzenie moto zrobiłem na wyłączonym silniku. Przekręcasz stacyjkę i sprawdzasz światła. Nie zapomnij o sprawdzeniu podświetlenia tablicy rejestracyjnej, stopy (ręczny i nożny), kierunki. Sprawdź mrugnięcie długimi oraz przełącz na długie. Pokaż, że wiesz co i jak się włącza. Sprawdź klakson. I to wszystko. Można było jeszcze omówić sprawdzenie łańcucha i gdzie się sprawdza poziom oleju i płynu hamulcowego. Mogą Cię o to poprosić.Ja wyszedłem z założenia, że jeśli nie pytają, to się nie wyrywam z tym. Aha. Nie zapiąłem kasku na placu manewrowym. Podobno na placu nie trzeba. Nic mi nie powiedział ale zapnij go dla św.spokoju. Na pewno musisz zapiąć przed wyjazdem na miasto. Pamiętaj o ustawieniu lusterek. Na mieście już nic nie przestawiaj (nawet jak masz źle ustawione). Lepiej się wychyl i upewnij, to zawsze możesz robić. I często lookaj w lusterka. Oni za Tobą widzą wtedy, że masz kontrolę nad wszystkim, i tym co dzieje się z przodu i z tyłu. Na mieście wiadomo. Dynamika i pewna jazda. W pewny momencie usłyszysz komendę STOP. Zatrzymujesz się normalnie, bez stresu. Ale pamiętaj, że po zatrzymaniu włączasz się do ruchu i musisz to zasygnalizować kierunkowskazem. I to chyba wszystko. Życzę powodzenia i myślę, że dasz radę. :biggrin: Gratulacje :crossy: W tym wieku "stary" najwyzszy czas :D POZDRO:) Hehehe, się "młodzieniec" odezwał :icon_mrgreen: ;) Edytowane 6 Lipca 2006 przez Mar_Cin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Hehe nie czujesz aluzji :icon_mrgreen: Edytowane 6 Lipca 2006 przez kardan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Cin Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Hehe nie czujesz aluzji :icon_mrgreen: Hehe, czuję, czuję. Spoko, loko luz is ponton.Chyba tak to w reklamie leciało :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ildiavolo Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 To się nazywa dostatek. Najpierw motocykl, później prawko no,no :icon_mrgreen: ZAZDROŚ-nick :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Gratulacje :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COLIO Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 GRATKI GRATKI :banghead: ;) :biggrin: :lalag: :banghead: :banghead: Szerokiej drogi ;) ;) :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muma Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Gratulacje ;) :flesje: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDEK72 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 powodzenia ja zdaje o 18 na odlewniczej ;) :flesje: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Cin Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 powodzenia ja zdaje o 18 na odlewniczej ;) :flesje: ;) No to powodzenia kolego. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi