SeibR Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Witam, to już drugi mój temat założony... mam dowas pytanko... mam na tłoku napisane 0,25 i na pudełku z tłoka że to jest 80 ccm, tłok kupiłem do Hondy ns-1 80 nadwymiarowy i cylinder miał szlifa pod ten tłok ale niewiem czy tłok czasem też niemiał bo jak dostałem z zakładu który zajmuje się szlifami to tłok porysany tak jakby też miał szlifa... prosze powiedziec co oznacza te 0,25 i jak tłok miał szlif to czy będzie dobry czy spieprzy*** sprawe... no ale robili to goście co się tym zajmują więc raczej nie... za szlif dałem 40 zł... ZgóRy ThX za Odpowiedzi PoZdRo :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 tloka sie nie szlifuje :lapad: sam cylinder a 0,25 oznacza ze jest o 0,25 wiekszy od nominalu czyli mysle ze to 1 szlif badz po prostu oznacza co ile są szlify bo są wlasnie o 0,25mm. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 aha ThX za odpowiedz, a czyli ja mam 0,25 to radzej mam po pierwszym szlifie... czyli dobrze (będzie mocniejsza honda i wszybsza) czy źle że mam po pierwszym szlifie ??:lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 1 szif ci ruznicy mocy nie zrobi;] ja u siebie w mtx(prawie ten sam silnik) bede mial teraz rozmiar tloka 53mm czyli taki jak w 125cmm.to wychodzi jakis 11-12 szlif :cool: ale napewno bedzie mocniejsza bo co nowy tlok to nowy :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 aha he spoX :lapad::D zobacz mój nowy temat i się wypowiedz :cool::D PoZdro i ThX Za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi