Skocz do zawartości

Honda NS-1 Ile Docierac, Dobry Tłok ?!?!

SeibR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum jak widac... mam dowas pare pytań na które licze na odpowiedzi fachowców i nietylko :icon_razz: ... :smile: a więc mam pare pytań:

1. Pytanie. Byłem w TANIM, DOBRYM SERVISIE MOTOCYKLOWYM kupic tłok do Hondy ns-1 80 wersja montesa... dopasowali mi tłok namiejscu do cylindra ale nad wymiarowy (zjednej strony dobrze bo większy tłok większa troche pojemnosc, mocniejszy i troche szybszy motorek będzie :icon_twisted: ), dałem tłok z cylindrem na szlif, cylinder był szlifowany pod tłok... i jest GiT narazie niemam jeszcze zmontowanego wszystkiego bo niemam czasu :P ale już niedługo :D i mam Pytanie Czy Dobry tłok kupiłem: Firma DS DAOSEN PISTON(w sklepie mieli z 50 takich tłoków o różnych wielkościach, spytałem czy wytrzymałe te tłoki, mówili że montują te tłoki do CROSSÓW na zawody i w normalnych i szaleją na tych tłokach i mówią że jest DOBRZE... ale niewiem czy wierzyc wto, link do producenta: http://www.daosen.com/english/Product.asp?...lassName=Piston tłok + pierścienie, zabespieczenia, sworzeń, kosztował 110 zł + szlif w zakładzie gdzie się tym zajmują 40 zł... Więc czy dobry tłok... ??! P.S - sworzeń w nowym tłoku ma rozmiar 12... więc jest mniejszy bo oryginalnie ma 13 honda, ale ponoc im mniejszy tym lepiej... i musiałem jeszcze kupic łożyska igiełkowe na sworzeń...

2. Pytanie. Ile mam Docierac Honde po remoncie ?? po ile km/h jeździc i na ile obrotów i przez ile min,. żeby niezagrzacz czy cos, i czy moge niekiedy nac mu poweera... ?? :icon_twisted: :icon_twisted:

3. Pytanie. Czy Honda nadaje się do TRICKÓW takich jak na Suzuki RG 80 ( Rafał Pasierbek "Stunter13"), Honda lepsza więc chyba niema przeszkód do tricków... ale niech się wypowiedzą na ten temat Ci co już Próbowali odwalac różne pokazy... :icon_twisted: :biggrin: :biggrin:

Czekam na Odpowiedzi... z GóRy Wielkie ThX Dla ODpowiadająCych na Mój Temat... PoZdraWiam ^^ SerdeCznie xD :smile: P.S- prosze niepisac że jest opcja "SZUKAJ" itp. bo nieznalazłem odpowiedzi na moje pytania... :bigrazz:

no hey! dobry tłok kupić to jest troche problem bo nigdy nic z nim nie wiadomo np. czy wykonany z wytrzymałego materiału, ale tak po cenie to taka średnia klasa... jak miałem kiedyś DT 80 LCII to za tłok zapłaciłem ok. 150 z podróbki i śmigała! powinien być OK :cool: tylko teraz sprawa PRAWIDŁOWEGO dotarcia bo inaczej cały misterny plan w piz****u :)

docieraj tak że pierwsze do 1000km jeździj bardzo delikatnie do obrotów ok 6-7tys nie więcej, samemu bez pasażera zeby było jak najmniejsze obciążenie, i stosuj mieszanke 1:35 a nie jak normalnie 1:50. jeśli masz z dozownika to on podaje na 1:50 więc oblicz sobie ile np na 5l paliwa dodasz oleju na 1:35. TO WAŻNE! i nie szalej na nim przynajmniej do tego 1000km SERIO! i kontroluj temperaturę! a co do trików to zależy od kierowcy, ale ja raczej bym nie polecał bo to troszke za "delikatna" maszynka...ale jak uważasz... 125 to już jest TO! :lapad: pozdr. jak coś to pisz.

aha ThX, ale mam problem z tą mieszanką, mówisz żebym dał 1:35 ale jak ja mam automatycznie z dozownika mieszanke oleju do benzyny to jak mam dac z 1:50 na 1:35 ???? mam tam regulacje ile oleju ma do gaźnika wlatywac ale niewiem jak ustawic na 1:35... moge fotke zrobic tego do regulacji wtrysku oleju... PliZ o pomoc... i czekam na dalsze wypowiadanie się na moje pytania...