Skocz do zawartości

POMOCY!!!!!!!!!!

EMERSON
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!!!

Potrzebuje pilnie pomocy,

w czwartek 29 czerwca mam egzamin na prawojazdy kat A (marzeń szczyt mieć je)

Chodzi o to że zapisałem sie na kurs taniej i miałem mało jazd, ale nie o to chodzi chodzi o to że kolesiowi

zepsuła sie Yamaha SR 250 Classic :buttrock: na której prowadzone są egzaminy, musiałem jeździć ósemki i slalomy Mz ETZ 150, co w ogóle mi nie pomogło bo yamaha jest cięższa mocniejsza czterosuwowa( ale postaram spostać zadaniu, junakiem sie jeździło to tym też sie da radde)

Nie wiem jak wyglądają przełączniki na kierownicy od yamachy które co i jak do czego służą, nie wiem ile razy i w którą strone kluczyk przekręcić itd... bo w japoniach różnie bywa(oni muszą mieć inaczej)

Prosze was jeśli macie jakieś fotki kierownicy Yamaha SR 250 Classic ze wszystkimi przyciskami itd... to prosze prześlijcie mi na [email protected] lub dajcie na forum linka....PROSZE WAS BARDZO!!!

OD TEGO ZALEŻY CZY ZDAM CZY NIE, A PRAWO JAZDY NA MOTOR TO DLA MNIE JAK ŻYCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

:buttrock:

P.S. MOGĄ BYĆ FOTKI INNYCH MOTOCYKI KTÓRE MAJĄ TAKIE SAME UŁOŻENIE PRZYCISKÓW!!!!

Edytowane przez EMERSON

Wszystko jest bardzo podobnie jak w innych modelach yamahy.

Kluczyk przekręcasz w prawo, powinna się zapalić zielona dioda na panelu oznaczająca bieg neutralny.

Z kolei w lewo to masz pozycję zamkniętwego motocykla. Przyciski migaczy masz z lewej strony, klakson również. Awaryjne wyłączanie silnika owalny guzik z prawej strony, obojętnie w którą stronę go przekręcisz to masz wyłączony silnik.

Światła długie i resztę masz z prawej strony pod tym owalnym guzikiem pokrętłem.

Pomiędzy licznikami masz panel z pozycjami od dołu:

bieg jałowy

długie światła

migacze

I to by było na tyle!

Powodzenia