andzrej2 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Chciałbym zrobić tuleje w cylindrze mojej yamahy tdr 125 na 180cm. Obecnie mam wstawioną bylejaką tuleje w której tłok ma duże luzy, wyczuwalne poprzez wlożenia palca w wydech. Motor na jedynce sam sie toczy wystarczy troszke sily.Prosze o wszelkie porady co mam zrobić i gdzie mozna wstawic choćby standardową tuleje w warszawie(chodzi mi o jakiś dobry warsztat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 jak dorabianie tłoków , wymiana tuleji to warto zapytac w legrze. Sa z Milanówka i robia wysyłkowo http://legra.neostrada.p. Ponoc jedni z najlepszych w Polsce w tej dziedzinie. Ceny zalezy od ich chcicy ale niektóre dosc tanio rzeczy robia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 może i da się przeszlifować tuleje na 180cm, ale jaka będzie żywotność tej tuleji, to niekt nie wie, ale wydaje mi się że baaaardzo krutka....ja proponuje dowiedzieć sie jaka jest rozpiętość szlifów tego cylindra, i zrobić przedostatni szlif, w razie jakiejś awarii jest jeszc mięso do zebrania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzrej2 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Widziałem takie moto na allegro i pytałem się typa który sprzedawał ten motor jak to chodzi i mówił że elegancko. Dokładnie chodzi mi o rozszlifownie cylindra i wstawienie tuleii 180cm. Robią takie rzecz w Jagatowie pod gdańskiem. Mam reklame tego wrsztatu i podają tam że z emzetki wycisną 50-60km i prędkość 190km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi