Skocz do zawartości

kranik, elektryka

karol0545
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam jakis problem z kranikiem w charcie jka odkręce na rezerwe to leci dobzre a el jak odkręce na normalnie to tyylko tak kapie. Jak go przeczyscić??

Dzisiaj kupiłem nowy akumualtor do charta a kierunki niechca chodzić, Czy keirunki chodza po przekręceniu stacyjki na 3 i bez włanczania silnika czy silnik musi byc włączony?? sygnał dzwiekowy chodzi ale jak nacisne go palcem tak mocno ....... jak go zrobic ??

Witam mam jakis problem z kranikiem w charcie jka odkręce na rezerwe to leci dobzre a el jak odkręce na normalnie to tyylko tak kapie. Jak go przeczyscić??

Może po prostu masz mało paliwa? :-P. Po prostu rozkręć kranik, porządnie go przedmuchaj i złóż z powrotem. Tylko nie dokręcaj za mocno śrubek pod pokrętłem, żeby nie zniszczyć uszczelek. Przed tą operacją możesz sprawdzić drożność w ten sposób: zdejmujesz z gaźnika wężyk i przestawiając położenia gaźnika, dmuchasz do wlewu :-). Pamiętaj, dmuchaj, a nie zaciągaj się :-P. Jeśli czuć znaczną różnicę w "ciśnieniu" (tzn. jeżeli przy którymś ustawieniu efekt będzie taki sam jak przy zamkniętym kraniku), to jedna z rurek jest zapchana. Im mniej paliwa będzie przy tym w zbiorniku, tym wiarygodniejszy wynik badania.

Dzisiaj kupiłem nowy akumualtor do charta a kierunki niechca chodzić, Czy keirunki chodza po przekręceniu stacyjki na 3 i bez włanczania silnika czy silnik musi byc włączony?? sygnał dzwiekowy chodzi ale jak nacisne go palcem tak mocno ....... jak go zrobic ??

Jeśli nikt nie grzebał przy stacyjce, to powinno być tak: na dwóch skrajnych położeniach nie działają kierunki, stop, klakson, ani silnik, na położeniach wewnętrznych (czyli 1 i 2) działa wszystko (aha, kierunki powinny oczywiście działać przy zgaszonym silniku, to oczywiste). Poza tym: na 0 i 1 nie ma świateł, na 2 i 3 są (tzn. na 3 działa tylne i podświetlenie licznika, jako postojówki). Więc silnika raczej nie uruchomisz przy ustawieniu na 3.