KLAUDIUSZ Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Nadeszła pora zmiany kasku na coś lepszego i trwalszego :) Po trzech sezonach w najtańszym Nitro mam już dosyć :) Czy ktoś może testował AGV GP PRO 2006 ? Warty swojej ceny? Czy dla okularnika może być? Nadaje sie na miasto i na trase? p.s. Szukałem i nic o nim na Forum nie znalazłem :D Edytowane 23 Czerwca 2006 przez klaudiusz Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Nie chciałbym nikogo palcem pokazywać, ale chyba Syska ma taki garnek :) Tylko nie bijcie jak sie pomyliłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 ja mam gp pro. zrobilem w nim z 1500 km i w porownaniu do Nolana n61 jest tak: duzo bardziej cichy, dardzo dobra wentylacja, szyba nie paruje, deflektor na nos na swoim miejscu, tylna czesc wysciulki dobrze dolega do karku a z przodu jest deflektor pod brode ale ten troche przepuszcza. poduszki ciasno trzymaja na kosciach policzkowych i z okularami moze byc ciezko ale nie wiem do konca bo nie nosze. mechanizm szyby mogl by byc troche bardziej precyzyjny. jakosc wykonania calkiem niezla ale gorsza niz w nolanie. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yezoo Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 nie wiem czym sie rozni model 2006, ja kupilem pod koniec 2005 dokladnie taki GP-PRO niestety duzo ci nei pomoge bo nie mam porownania poniewaz jest to moj 1wszy kask. - szybka jest super i nie paruje, - po 3 dniach ukladania sie teraz nie czuje zebym mial cos na glowie- nawiewy sa 1wsza klasa, choc w zimniejsze dni wieje ciut za bardzo :D- mnie sie odkleil nosek niestety, po sezonie sprobuje go oddac na reklamacji- szybke sie zdejmuje w 5 sekund- zamek DD troche denerwuje na poczatku kupilem go w honda plaza w wawie na przecenie z 1799 na 628 wiec sie nei zastanawialem :D pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakshee Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Też mam gp pro - nie 2006 tylko wcześniejszy, i też kupiony w hondzie za pół ceny. Widzę to tak: nawiewy są superwydajne, jest wygodny ale tylko w kominiarce, jak założę bez to mi się przechyla do przodu, szybka w chłodniejszych porach dnia i w czasie deszczu parowała, póki nie zacząłem jej myć szamponem, jest dość wytrzymały (skrzydełko pękło dopiero po 5 upadku na beton), na miasto jest w porządku spędzałem w nim praktycznie całe dnie i nie oszalałem, natomiast jeśli chodzi o trasę to straszliwie huczy. Co do tego noska to od kilku osób słyszałem że wypada i powszechną praktyką jest przyklejanie go na kropelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzik Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 To jezeli chcesz wydac juz wieksza kase to duzo lepszy jest shoei xr1000 ,od GP Pro,teraz na alegro juz mozna dostac shoeia za 1490zl,a klasa o wiele lepsza niz AGV!!!Generalnie ludzie narzekaja na AGV wiec sama jej nie kupilam bo tez chcialam,ponoc po 2-3 sezonach mocno sie wyklepuja....... aha i nie ma co sie sugerowac ze szybka nie paruje bo teraz te wyzsze modele kaskow maja wszystkie antyfoga i antyscrech-a,ktory zapobiega parowaniu i zarysowaniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hawk67 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ja mam AGV TiTech - nówka. Powiem tak jeśli chodzi o wygląd to nie wiem czy jest na rynku coś fajniejszego-mam czarny lakierowany a wywietrzniki są strebrne(Bo tytanowe). Wygląda super, zajefajny. Wykonanie: no różnie ale jestem zadowolony. Rozmiarówka, uwaga mierzyłem shoei xr1000 i ten sam rozmiar w AGV jest jakby ciaśniejszy, nie kupować bez przymierzania. A teraz najlepsze: kaski AGV robią w Czechach, znaczy sie składają tam. Jak by co to mam namiar na goscia co je sprowadza, ceny ma zawsze niższe od sklepowych. Sobotę i niedzielę (1-2 lipiec)jestem u siostry w wawie, jak chcesz obejrzeć mój garnek to możemy się umówić. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil-R Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Przylaczam sie do pytania. Mam obecnie Shoei XR1000 ..ale ... niestety moja lepetyna jest niewymiarowa i, krotko mowiac, jest dla mnie niewygodny. Jest to swietny kask, ale musze zmienic na jakis inny bo po 2 godzinach na glowie mam go zamiar .....wyrzucic :icon_rolleyes:Co do jakosci to nie przesadzalbym, Shoei jest OK ale ma swoje ale :icon_mrgreen: , np jest bardzo delikatny. Ogladalem dzisiaja GP Pro i jakosc moim zdaniem jest w porzadku. AGV (TiTech i GP Pro) ma ta zalete ze ma rozmiary posrednie ...ale mocno sie zastanawiam czy wejsc w AGV .. Moze jeszcze jakies doswiadczenia od posiadaczy ??? Pzdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Wojtek powinienes przymierzyc Araia, ja mam Corsair'a RX-7 i jestem super zadowolony - niestety jest to glosny kask ale ma super wentylacje (cos za cos) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil-R Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Wojtek powinienes przymierzyc Araia, ja mam Corsair'a RX-7 i jestem super zadowolony - niestety jest to glosny kask ale ma super wentylacje (cos za cos) Dzieki , chce jutro podjechac do Kawy na Prymasa (Wawa) i zobaczyc co Arai ciekawego ma...ale tak na prawde to sprawdzic jak rozmiarowka Arai'a ma sie do Shoei ;-) //W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yezoo Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 wlasnie wczoraj urwal mi sie zawias od szybki ale nie mam zielonego pojecia jak to sie stalo, ani nie upadl ani nic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi