Smash Opublikowano 14 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2003 To już ostatnie moje pytanie z cyklu, który motorek kupić :D Ok. więc mam dylemat czy:-Aprilia Tuareg 50ccm ewentualnie po tunningu na 80ccm-Aprilia RX 50ccm albo 80ccm-Honda MTX R2 50ccm lub 80ccm-Yamaha DT 80 LC II-Suzuki RMXOk. więc co jest według was lepsze i dlaczego.Napiszcie jak najwięcej bo to dla mnie na serio BARDZO WAŻNE.Nie piszcie, że w jakimś przypadku może być problem z częściami, bo to dla mnie nie jest problem :D Więc PISZCIE ! I tak jak najwięcej :D Napiszcie 2 motorki, które są wg.was z tych najlepsze, ale 2 bo to jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 14 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2003 witam kolega ma yamahe DT 80 i cyka mu jak zegarek , non stop ostra jazda po lasach a silnik chodzi bezawaryjnie, i tylko łańcuch i zębatki wymienia ( no i oponki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Ja myslalem o kupinie Yamahy DT 50 :D Niestety nie doradze ci Smash co wybrać bo nie mam pojęcia który lepszy który gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 15 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Marian - czy mógłbyś napisać jaką ma moc ( ile km ) ile ona max pojedzie etc. ? bede wdzieczny.i czy sie orientujesz ktory z wymienionych motorkow jest najmocniejszy-najszybszy etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Moc - ok.10KM - on tak mówi , prędkość max to 90km/h , po przewierceniu tłumika ( bardzo mało , tylko jedna dziurka ) - przed tym jechał mu 80 km/h . pozatym silnik zadziwiająco długo trzyma w miare niską temperaturę w jeździe po crossie.motorek wytrzymuje nawet ok.4metrowe skoki. co do innych maszyn to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 16 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 Honda MTX80 R2, Moc kolo 12 KM, 11-13 Nm.Spalanie 3-5l. Bez problemu staje na przednie i tylnie kolko.Predkosc max. zaleznie od zebatek 100-110. Czesci wszystkie dostepne bez zadnego problemu.Dodatkowo mozliwosc zainstalowania kitow tunningowych -> do 125ccm (malossi, eurocilindro).Wejdz sobie na stronke www.50cc.nl -> dzial Performance. Obejrzyj sobie kity tuningowe, stwierdzisz ze MTX to najlepszy wybor ;] 50cc nie polecam... sa straszliwie stlumione i zdazaja sie wersje 4 biegowe (r2 80cc ma 6). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 16 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 Zależnie ile masz funduszy, ale ja bym Tobie proponował dt80 lub mtx80 rII - mają podobne osiągi tarcze z przodu i są chłodzone cieczą. Mtx ma troszkę niższą cenę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 16 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 Zgadza sie. DT sa duzo drozsze.Ponadto do MTXa dostaniesz 90% czesci bez najmniejszych problemow i po przystepnej cenie. Technologicznie jest tak prosty,ze nawet osoba nie specjalnie znajaca sie bedzie potrafila wszystko naprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 17 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2003 Hej a ile ok. kosztuje ten MTX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 17 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2003 Wszystko zalezy od rocznika.Honde MTX R2 mozna dostac od 1500 w zwyz.Wiadomo, ze za 1500 nie bedzie to sprzet w dobrym stanie. Za 2500-3500 mozna wyrwac cos dobrego, nowego w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 19 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2003 OSOBISCIE POLECAM WSZYSTKO OPROCZ KAWASAKI BO TO BUBEL :evil: SUZUKI RMX LUB YAMA DT OSTATECZNIE MTX BO MALO ZAAWANSOWANA TECHNICZNIE W POROWNANIU Z WYZEJ WYMIENIONYMI POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 20 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2003 ej to yamaha dt 80 lcII z 1993r.nie będzie miałą tarczy z tyłu !!!??? co to ma być ?? a mtx ma ?? wg.mnie chyba yamaha najlepsza - najmocniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 20 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2003 Zaden model MTXa nie ma tarczy z tylu!! Jedynie R2 posiada tarcze z przodu i to i tak nie najwieksza ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 2 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2005 Polecam HONDE MBX80. Niedawno ją kupiłem, zrobiłem pare rundek i jestem zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi