ABG Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Nom. Pogrzebałem w gazetkach i znalazłem, że w Hornecie jest silnik z PC31, więc z F3.Nie wiem co mi się ubzdurało, może dlatego, że ma mniej kucy?Nevermind, sorry za wprowadzanie w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekk Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Nom. Pogrzebałem w gazetkach i znalazłem, że w Hornecie jest silnik z PC31, więc z F3.Nie wiem co mi się ubzdurało, może dlatego, że ma mniej kucy?Nevermind, sorry za wprowadzanie w błąd. No problemmo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar27 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Czyżby? Widocznie nie mieliście dobrych nauczycieli... (...)Silnik Źródłem napędu Szerszenia jest zmodyfikowany silnik pochodzący z modelu CBR600F ’95. Zmiany jakie producent dokonał w tym silniku to przede wszystkim zastosowane gaźników o mniejszej średnicy gardzieli, dzięki czemu poprawie uległa charakterystyka silnika w dolnym i średnim zakresie obrotów. Takie modyfikacje pociągają za sobą oczywiście zmniejszenie mocy maksymalnej, ale tej ciągle pozostało wystarczająco dużo aby CB600 był bardzo dynamicznym pojazdem. W silniku Horneta pojawił się układ dopalania spalin świeżym powietrzem tłoczonym do kanałów wylotowych. Efektem końcowym wszystkich zmian jest jednostka napędowa osiągająca moc 96 KM przy 12000 obr/min oraz dysponująca momentem obrotowym 63 Nm przy 9500 obr/min. Na uwagę zasługuje tutaj fakt, ze silnik Horneta legitymuje się bardzo wysokim, jak na swoją klasę pojemnościową, momentem już od 3000 obr/min. Silnik zespolony jest z sześciostopniową skrzynią biegów, identyczną jak w CBR600F. Wielotarczowe mokre sprzęgło sterowane jest linką.(...) (...)F 3 W roku 1995 na świat przyszła kolejna wersja CBR 600 – model F3. Wizualnie dla laika wygląda tak samo jak F 2, jednak kiedy przyjrzymy się dokładniej, w oczy rzuci się wiele szczegółów, charakterystycznych dla F3.(...) (...)Historia Honda CB600 Hornet zadebiutowała na rynku w roku 1998(...) Raczej byłoby to mało logiczne wstwiać do moto produkowanego od roku 1998 silnik z CBR F2 majac do dyspozycji zmodernizowany silnik z CBR F3 To wszystko polega chyba na tym aby sie rozwijać a nie cofać :biggrin: ... :) masz bezapelacyjnie racje :) wybacz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi