Skocz do zawartości

JUNAK SZEROKIE KOŁO

EMERSON
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy wiecie może jak przerobić tylne koło Junaka na szerokie?

Jedyne co wiem to to że felge bierze sie od Syrenki bęben i szprychy junakowskie, ale nie wiem co

dalej, jak wywiercić otwory na szprychy, nie wiem czy można to zrobić domowymi metodami, czy trzeba dać do specjalisty...no i szprychowanie czy trzeba je skracać itd...

Jeżeli ktoś posiada takie koło już zroboine też jestem zainteresowany... :wink:

Prosze o odpowiedź!

Pozdrawiam!

To może sprzedaj go komuś, kto go będzie chciał takiego jak Bozia nakazała, a sam dorzuć i kup Virago 535. W stosunku do Janka to będzie bandycka rakieta. No i ma amerykańsą fałkę.

a czy go spieprze czy nie to zależy ode mnie

Racja, to zależy od ciebie - czy przerobisz, czy nie...

Nie tego orginała nie sprzedam, bo przez 1,5 roku włożyłem w niego tyle pracy, kasy i potu że niegdy, nigdy prze nigdy go nie sprzedam, najwyżej bedzie stał na strychu ale nie sprzedaje :icon_mrgreen:

Junak to najlepszy motor!!! :icon_mrgreen: :wink:

Ale mam drugiego 60% orginał no i po co mam robić z niego następnego 100%, jak choperka też można...

Aha i jeszcze jedno!

Macie racje co do chopperów robionych z Junaka...

1 na 50 jakoś wygląda, a reszta to... :icon_mrgreen:

Ja jestem za 100% Junakami, ale ostatnio wzięła mnie chęć zrobienia czegoś "od siebie"

może to bład i jeszcze zmienie zdanie i zostawie Janka w spokoju...

...i chyba tak zrobie... :rolleyes:

...aha i nie myślcie sobie że jestem taki co mi powiedzą to zrobie...ale w sumie po zastanowieniach orginał ma więkrzą wartość wizualną i materialną... :icon_mrgreen:

Sa silniki o wiekszej mocy pojemnosci i momencie obrotowym za marne pieniadze (reszta jest do zrobienia). Janek jest historia naszej jakze skromnej motoryzacji (w szczegolnosci jesli chodzi o motocykle) dajmy mu "odejsc z godnoscia weterana" w spokoju.

Edytowane przez kardan