Skocz do zawartości

Francja-kempingi

gringo77
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

poszukuje sprawdzonego kempingu na lazurowym wybrzeżu,który nadawałby się na dobrą bazę wypadową do zwiedzenia okolic czyli Monaco,Cannes,Nicea może San Remo,fajnie by było gdyby był w miarę blisko do morza :banghead: Jednocześnie prosiłbym o informacje nt. ogólnych warunków panujących na kempingach we Francji,czy można spokojnie zostawić rzeczy w namiocie itp.

Jakby co to jedziemy z Lublina na początku Lipca i jakby ktoś chciał się dołączyć to proszzze bardzo :smile:

Bedziemy lecieć albo RSVR albo Banditem 1200 :icon_mrgreen:

Z góry dzięki za pomoc.

Wojtek

Witam

poszukuje sprawdzonego kempingu na lazurowym wybrzeżu,który nadawałby się na dobrą bazę wypadową do zwiedzenia okolic czyli Monaco,Cannes,Nicea może San Remo,fajnie by było gdyby był w miarę blisko do morza :banghead: Jednocześnie prosiłbym o informacje nt. ogólnych warunków panujących na kempingach we Francji,czy można spokojnie zostawić rzeczy w namiocie itp.

Jakby co to jedziemy z Lublina na początku Lipca i jakby ktoś chciał się dołączyć to proszzze bardzo :smile:

Bedziemy lecieć albo RSVR albo Banditem 1200 :icon_mrgreen:

Z góry dzięki za pomoc.

Wojtek

Witaj

Spalismy w 2005 roku na kampingu pare kilometrow na polnoc od Nicei, miejscoosc Vence fantastycznie oznaczona trudno nie trafic , za dwa motocykle i jeden namiot zapalcilem 24 euro ale camping super z basenem z wszystkimi serwicjami jakie chcesz, w skepiku codziennie swieze buleczki .

http://www.motospart.net/JAlbum%20Web/2005...005/index4.html

zatrzymalem sie tam dwa dni poniewaz zwiedzalem z tamtam Grand Canyon du Verdon bajeczne okolice

http://www.motospart.net/JAlbum%20Web/2005...005/index5.html

potem mozna jechac na Col de la Bonette droga bajeczna z wyjazdem na 2802 metri !!!

http://www.motospart.net/JAlbum%20Web/2005...005/index8.html

muglbys jechac potem przez legendarne przejscie Col de L'Iseran 2770 metri

http://www.motospart.net/JAlbum%20Web/2005...etri%20(F).html

ogolnie francuskie campingi sa o wiele tansze od wloskich i na bardo wysokim poziomie, na jednym z camingow przed Briancon zaplacilem za namiot i dwa motocykle 14 euro !!!

Szerokiej drogi Szymon z rodzina

Witaj

Spalismy w 2005 roku na kampingu pare kilometrow na polnoc od Nicei, miejscoosc Vence fantastycznie oznaczona trudno nie trafic , za dwa motocykle i jeden namiot zapalcilem 24 euro ale camping super z basenem z wszystkimi serwicjami jakie chcesz, w skepiku codziennie swieze buleczki .

ogolnie francuskie campingi sa o wiele tansze od wloskich i na bardo wysokim poziomie, na jednym z camingow przed Briancon zaplacilem za namiot i dwa motocykle 14 euro !!!

Szerokiej drogi Szymon z rodzina

Witam.

W sierpniu jadę z narzeczoną do Hiszpanii i po drodze mam w planie zwiedzanie właśnie okolic kanionu Verdon. Dalej nie wiem na co się decydować- czy spanie pod namiotem czy nocować w wynajętym pokoju. Jak to wychozi cenowo? Czy 24 euro to wszystkie opłaty (powiedzmy podłączenie do prądu, prysznic, namiot, motocykl, OSOBY) Na polskich campingach trzeba dodatkowo płacić za takie "luksusy" stąd moje pytanie.

Pozdrawiam

Witam.

W sierpniu jadę z narzeczoną do Hiszpanii i po drodze mam w planie zwiedzanie właśnie okolic kanionu Verdon. Dalej nie wiem na co się decydować- czy spanie pod namiotem czy nocować w wynajętym pokoju. Jak to wychozi cenowo? Czy 24 euro to wszystkie opłaty (powiedzmy podłączenie do prądu, prysznic, namiot, motocykl, OSOBY) Na polskich campingach trzeba dodatkowo płacić za takie "luksusy" stąd moje pytanie.

Pozdrawiam

24 euro to najwyzsza cena jaka zaplacilem za 3 osoby jeden namiot i dwa motocykle oczywisci basen i prysznice za darmo jak juz wspominalem placilem tez 14 euro wiec z porownaniem z ekonomicznym hotelem za okolo 60-90 euro jest spora roznica.

Witam.

Pozdrawiam

Z tego co udalo mi sie wyszperać na internecie kwatery we francji to koszt ok 20EUR/osobe,porównując to do cen kempingów....nie ma co porównywać :icon_razz:

pozdr

W.

Z tego co udalo mi sie wyszperać na internecie kwatery we francji to koszt ok 20EUR/osobe,porównując to do cen kempingów....nie ma co porównywać ;)

pozdr

W.

to mam o czym teraz myśleć... W sumie można sporo zaoszczędzić ale spanie pod namiotem ma swoje minusy: dodatkowe obciążenie motocykla, pochłania sporo czasu rozkładanie i składanie manatek...

DZIĘKI