Nitomen Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 witam staram sie miec pelny bak czasem troszke paliwa wyleje sie prze korek i zrobilo brzydki zolty zaciek na bialym zbiorniku paliwa. Za cholere nie moge go zmyc kombinowalem juz wszystkim co mam w garazu od past lekko sciernych , po woski i odrdzewiacze nawet birol tego nie rusza moze jest jednak jakis sposob ?? czy juz tak zostanie ?? tankuje na orlenie ale chyba zmienie stacje...... bo cos mi sie wydaje ze nie powinno tak byc.... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubaziom Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 musze cie zmartwić, ale zmiana stacji raczej nic nie pomoże. brat w mz ma tak samo, wydaje mi sie ze to jakaś je*ana reakcja chemiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 dodam ze lakier mam orginalny Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdgeCrusher Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Mozesz jeszcze sprobowac owo miejsce potraktowac papierem sciernym 2000 (na mokro zeby zmatowic). Nastepnie pasta Brill, na koniec pasta automax. U mnie pomaga na wszystko a ten papier scierny jest tak gladki ze sie nim podcierac mozna wiec bez obaw :banghead: Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Moje moto podróżeJeździć póki ciepło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 i napewno nie zmatowieje mi lakier ?? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Sproboj pasty koloryzacyjnej, najpierw bike polish lub benzyna ekstrakcyjna a pozniej pasta, jak to nic nie da to nic juz raczej nie pomoze bo zwykla benzyna wyzera lakier a ekstrakcyjna nie i nie jest to wina wachy z takiej czy innej stacji, ten typ tak ma pozdro Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdgeCrusher Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 i napewno nie zmatowieje mi lakier ?? No na poczatku, zaraz po uzyciu papiru lakier zmatowieje to masz jak w banku. Ale to zmatowienie usuwa sie potem odrobina pracy szmatka z pastami ktore wymienilem - zapewniam Cie ze w tych miejscach lakier sie bedzie bardziej lsnil niz na reszcie baku :banghead: Ja tak robie i usuwam tak wszelkie pzrebarwienia, ryski itd. wiec nie tyle sie wymadrzam co znam ten sposob (i uzywam) z autopsji. Wogole to jest mega dobra metoda na malych zarysowania na szybach, kasku itd. Pozdrawiam Cytuj Moje moto podróżeJeździć póki ciepło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi