kamilloo Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Mam Kawasaki ER-5 z 1997 roku i pewnego dnia pojechalem do kolegi ale juz nie moglem wrocic moim motorem bo za cholere nie chcial odpalic! Akumulator jest wpożądku bo rozrusznik kręci jak cholera, ale silnik nie chce zaskoczyc. Jak probowalem na poczatku to jeszcze jakby chwilami zaskakiwal, tak ze skoczyla troche wskazowka od obrotomieza, ale teraz juz nic, rozrusznik kreci nadal ale obrotomierz nawet nie drgnie... nie wiem co moze byc, moze zapchal sie przewod paliwowoy, albo moze kranik sie spieprzyl bo wtedy jak wyjezdzalem z domu to wlaczylem na kraniku rezerwe przejechalem z pol kilometra, zgasilem go i juz od tamtej pory nie pali... albo moze jest w nim jakies zabezpiecznie co odcina paliwo jak np. probuje sie przsunac motor jak jest zablokowana kierownica bo akurat wtedy przed jazda moj ojciec zeby dostac sie swojego motoru z garazu przesunol troche mojego... Pomożecie? Albo chciaz powiedzcie mi gdzie jest jakis dobry serwis, gdzies w okolicach Siedlec, Lublina... Edytowane 16 Czerwca 2006 przez kamilloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 na 90 % masz zalane swiece. Wykrec je wyczysc opal nad gazem (chwyc kombinerkami i opalaj pare minut) i powinny byc dobre. Napewno nie ma zabezpieczenia przy przesuwaniu moto zeby ci odcielo zaplon albo cos. A jak nie umiesz sobie z tym poradzic to odwiedz najblizszego mechanika. Pozdro Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilloo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 na 90 % masz zalane swiece. Wykrec je wyczysc opal nad gazem (chwyc kombinerkami i opalaj pare minut) i powinny byc dobre. Napewno nie ma zabezpieczenia przy przesuwaniu moto zeby ci odcielo zaplon albo cos. A jak nie umiesz sobie z tym poradzic to odwiedz najblizszego mechanika. PozdroWojek co sie troche zna na motocyklach mowil ze jak sie zaleja swiece to jak troche moto postoi to paliwo odparuje i juz powinno dzialac, a moj juz stoi od wtorku i nic... swiec nie moge wykrecic bo nie mam klucza, probowalem roznymi od samochodow ale nic... na jutro umuwilem sie z mechanikiem, on sie bedzie martwil... ale sie wkur***** tym wszystkim, taka pogoda a moj moto stoi... niewiadomo dlaczego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilloo Opublikowano 19 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Bylem dzis u mechanika bo nie mialem klucza do swiec.... no i oczywiescie okazalo sie ze swiece byly zalane, bo ssanie nie oddalo i zostawilem moto na pare godzin na ssaniu i sie swieczki zalaly... ech tydzien bez motorku przez to tylko ze jakis wczesniejszy wlasciciel przywlaszczyl sobie klucze od mojego motorku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi