Darekcb500 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Witam mam problem z wyborem oleju do mojego swieżo zakupionego motocykla Odrazu mowie ze nie wiem na jakim oleju jezdzila ,sprzedawca też nie wiedzial . Jak równierz nie wiem ile go wlac :banghead: Prosze o jakaś rade Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Motul 5100, 10w40 półsyntetyk. Używałem w swojej sevence - bez zarzutu. Cena też jeszcze nie przegięta.Sevenka jest dość czuła na olej - lepiej byle czego nie wlewać.Wlewasz tyle, żeby na bagnecie podchodziło pod maks. - jeśli się nie mylę i tak wyjdzie tam sporo ponad 3 litry. Pamiętaj tylko, że poziom oleju mierzy się na WYKRĘCONYM bagnecie. Zatem wykręcasz, czyścisz, przytykasz, a następnie odczytujesz poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zerknij też w serwisówke Czy to byłe moto Konrada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Czy to byłe moto Konrada? Nie to zupelne inny motocykl Hubert dzieki za informacje :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Jak chcesz lac Motula 5100 to zdecydowanie lepiej wlac 15 W 50. 10 W 40 dobry jest do silnikow chlodzonych ciecza, albo do jezdzenia przy umiarkowanych temperaturach w silniku chlodzonym powietrzem. Jak ostro dajesz po garach,albo smigasz w upalach to 15 W 50 bedzie najlepszym wyborem. Ja zrobilem na nim juz trzy wymiany oleju,a niedlugo zalewam Midlandem 10 W 50 pelen syntetyk za 24 zlote za litr :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi