wolekFJ1100 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Jak w temacie wyżej wczoraj okolo 23 w Rzeszowie na skrzyżowaniu gdzie mieści sie nasz Rzeszowski NFZ jechałem moją(jeszcze ładna) FJta za miom kolega który jechał samochodem marki Voltswagen. Sprawa wyglądała tak że aby włączyć sie do ruchu trzeba uważnie obserwować łuk drogi na którym poruszają sie samochody, a włączenie sie do niego jest niczym innym jak podobieństwo wjazdu na rondo...tylko że ja raz popatrzyłem na koleszke raz na łuk drogi znowu to samo i wydawało mi sie że koleszka pojechał..a jednak nie...zachamował...tyle odnośnie sytuacjidroga hamowania była niezbyt długa, aczkolwiek miejsca na to hamowanie było za mało(jak zawsze), tak więc rozpocząłem hamowanie,widząc że napewno niewyhamuje i wbije sie w środek tyłu samochodu, podjąłem próbe ominiecia przeszkody..jednak motor tej marki jest ciężki i niedałem mu rady poradziłem tylko tyle że 3 metry przed samochodem docisnąłem tylni hamulec kładąc motor i wbijając sie przodem na leżąco pod samochód....tyle odnośnie kolizjiJA....oczywiście wyleciałem jak z procy..całe szczęście niebyło się gdzie rozpędzić także w momęcie uderzenia niemiałem więcej niż 40km/h...ale kilka fikołków zrobiłem na asfalciku...skończyło sie na tym że teraz mnie boli biodro(obicie)jak by było złamane to bym nawet niemógł chodzić... nadgarstki, troche poopcierany i motor rozje.... :icon_mrgreen: :icon_twisted: Pękł mi dekielek od elektryki, urwało mi ciężarek od kierownicy, zgieła sie kiera, mam zgięte lekko lagi...tylko ze do lag w FJtach byly przykręcane pompki połączone z hamulcami i to mi sie urwało...:/..jeśli ktoś miałby 1 lage na zbyciu do FJty...lub samą taką pompkę prosiłbym bardzo o kontakt...Odnośnie ubrania...skóra z ochraniaczami była, przydała sie bo sie troche zrysowała...spodnie nieruszone i buty też także niejest źle...wracam do zdrowia..pozdro :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Czytam te posty na forum i cos ostatnio duzo tych dzwonów jest..... tzn wywrotek! Cieszę sie że jestes cały i mam nadzieje że szybko znajdziesz części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Racja dużo wywrotek, na szczęście nic poważnego się nie stało. Wracaj do zdrowia, życzę szczęścia przy składaniu maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolekFJ1100 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 A tu k*rw***** sezon idzie!!!!!!!!! ;) :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_twisted: :icon_mrgreen: :biggrin: dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi