Skocz do zawartości

Wywinąłem orła

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie wyżej wczoraj okolo 23 w Rzeszowie na skrzyżowaniu gdzie mieści sie nasz Rzeszowski NFZ jechałem moją(jeszcze ładna) FJta za miom kolega który jechał samochodem marki Voltswagen. Sprawa wyglądała tak że aby włączyć sie do ruchu trzeba uważnie obserwować łuk drogi na którym poruszają sie samochody, a włączenie sie do niego jest niczym innym jak podobieństwo wjazdu na rondo...tylko że ja raz popatrzyłem na koleszke raz na łuk drogi znowu to samo i wydawało mi sie że koleszka pojechał..a jednak nie...zachamował...tyle odnośnie sytuacji

droga hamowania była niezbyt długa, aczkolwiek miejsca na to hamowanie było za mało(jak zawsze), tak więc rozpocząłem hamowanie,widząc że napewno niewyhamuje i wbije sie w środek tyłu samochodu, podjąłem próbe ominiecia przeszkody..jednak motor tej marki jest ciężki i niedałem mu rady poradziłem tylko tyle że 3 metry przed samochodem docisnąłem tylni hamulec kładąc motor i wbijając sie przodem na leżąco pod samochód....tyle odnośnie kolizji

JA....oczywiście wyleciałem jak z procy..całe szczęście niebyło się gdzie rozpędzić także w momęcie uderzenia niemiałem więcej niż 40km/h...ale kilka fikołków zrobiłem na asfalciku...

skończyło sie na tym że teraz mnie boli biodro(obicie)jak by było złamane to bym nawet niemógł chodzić... nadgarstki, troche poopcierany i motor rozje.... :icon_mrgreen: :icon_twisted:

Pękł mi dekielek od elektryki, urwało mi ciężarek od kierownicy, zgieła sie kiera, mam zgięte lekko lagi...tylko ze do lag w FJtach byly przykręcane pompki połączone z hamulcami i to mi sie urwało...:/..jeśli ktoś miałby 1 lage na zbyciu do FJty...lub samą taką pompkę prosiłbym bardzo o kontakt...

Odnośnie ubrania...skóra z ochraniaczami była, przydała sie bo sie troche zrysowała...spodnie nieruszone i buty też także niejest źle...

wracam do zdrowia..

pozdro :biggrin: