Gość livgren Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Czesc, chcialbym poruszyc jeszcze raz sprawe pozbycia sie tlumikow. Mam vs1400 z oryginalnymi wydechami, ktorych prawie nie slychac, a nawet gorzej, bo swiszcza momentami. Generalnie: czy wiecie, kto by sie mogl podjac pogrzebania w nich, wywalenia tego, co jest, a zalozenia nowej rury z lapkami hamujacymi do wewnatrz, ktora by trzymala cisnienie w fazie wydechu (bez tego trzeba bedzie znowu robic synchronizacje) poza tym te wydechy wizualnie bardzo mi pasuja i nie chcialbym sie ich pozbywac. Wiem, ze temat juz byl i powraca, ale nie interesuje mnie zalozenie drag-pipes ani wywalanie 2tys na silvertaile...:0 Help, najlepiej z okolic Wawy...z pozdrowieniem nogami do przodu Ozzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Jak założysz takie wydechy to zadna synchronizacja Ci nie pomoże. Uboga mieszanka bedzie powodowac strzały i wypalanie się zaworów. Taką przeróbkę pewnie zrobiliby Ci w Kuźni Motocyklowej (poszukaj ich strony www), albo może u Hartmanna w Łomiankach albo gdziekolwiek gdzie mają migomat, trochę pojęcia i zdolności (żeby nie poprzepalali chromu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość livgren Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 No wlasnie..sek w tym ze nie chodzi o wywalenie wydechow ani o drag-pipes, trzeba zamienic opor rury z materialem tlumiacym na przegrody, ktore zapewnia odpowiednie cisnienie przy wydechu(bez tego trzeba regulowac gazniki, zmieniac filtry pow, dysze gaznikow..co z kolei podnosi zuzycie itd.) PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi