Skocz do zawartości

glosny wydech

Gość livgren
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość livgren

Czesc, chcialbym poruszyc jeszcze raz sprawe pozbycia sie tlumikow. Mam vs1400 z oryginalnymi wydechami, ktorych prawie nie slychac, a nawet gorzej, bo swiszcza momentami. Generalnie: czy wiecie, kto by sie mogl podjac pogrzebania w nich, wywalenia tego, co jest, a zalozenia nowej rury z lapkami hamujacymi do wewnatrz, ktora by trzymala cisnienie w fazie wydechu (bez tego trzeba bedzie znowu robic synchronizacje) poza tym te wydechy wizualnie bardzo mi pasuja i nie chcialbym sie ich pozbywac. Wiem, ze temat juz byl i powraca, ale nie interesuje mnie zalozenie drag-pipes ani wywalanie 2tys na silvertaile...:0 Help, najlepiej z okolic Wawy...z pozdrowieniem nogami do przodu Ozzy...

Jak założysz takie wydechy to zadna synchronizacja Ci nie pomoże. Uboga mieszanka bedzie powodowac strzały i wypalanie się zaworów. Taką przeróbkę pewnie zrobiliby Ci w Kuźni Motocyklowej (poszukaj ich strony www), albo może u Hartmanna w Łomiankach albo gdziekolwiek gdzie mają migomat, trochę pojęcia i zdolności (żeby nie poprzepalali chromu).

Gość livgren

No wlasnie..sek w tym ze nie chodzi o wywalenie wydechow ani o drag-pipes, trzeba zamienic opor rury z materialem tlumiacym na przegrody, ktore zapewnia odpowiednie cisnienie przy wydechu(bez tego trzeba regulowac gazniki, zmieniac filtry pow, dysze gaznikow..co z kolei podnosi zuzycie itd.) PZDR