ciarah Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Hmm, ciekawy temat....dla swietego spokoju przed zakupem mojego kasku zasiegnalem opini "expertow" czyli Przyjaciol, ktorzy od wielu lat jezdza na motocyklach. Niestety okazalo sie, ze przy zakupie kasku motocyklowego trudno o rozwiazania zastepcze i kompromisowe. Jest to powazny wydatek!!! Zostalem poinformowany,ze nalezy zakupic najlepszy i najdroysyz kask na jaki wystarczy nam w danym momencie pieniedzy. Najbezpieczniejsze, najbardziej aerodynamiczne i najcichsze sa integralne kaski kilku najbardziej renomowanych firm, ze wymienie AGV, Arai, Shoei, Suomy itp. Bodaj w kwietniu w jednym z motocyklowych magazynow byl ciekawy test "cichosci" i aerodynamiki kaskow. Scisla czolowka to Schuberth S1, BMW System 5, Roof R010, Nolan N84, Arai Crosair, Arai Astro-Race, Nitro N510V................ynakomitz Shoei Raid II ynalayl sie na dyiesiatej poyzcji itd itp.Ja uyzwam kasku Arai Astro Race i jestem bardyo yadowolonz. Nieyaleynie od pogodz cyz predkosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Nie wiem o jakich AGV mówicie ale wypadało by podać model. Miałem gp-1 teraz zmieniłem na XQ-7 i u mnie nie występują wyżej wymienione problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi