Fonko Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Tak jak w temacie. Nie wiem ile Aprilia Rs 125 z 96r. ma brac na 100km... wydaje mi sie ze moja bierze zdecydowanie zaduzo. Zawsze gdy ja odpalam i wlanczam sannie zeby sie rozgrzala to tak kopci ze.. (sami wiecei :)), a jak dodam troche gazu to normalnie ida kleby dymu nawet nieraz kulka wychodza z rury (dymu) :clap:. I nie chce sie wkrecac na obroty zimna tzw. 50C tak jakos dziwnie i dziwnie dochodzi do 10tys. obrotow.. musze nia przejechac kawalek zeby zalapala normalne tempo i speed.. Aaa i jeszcze z tym zmarowanie lancucha wydaje mi sie ze go wogule nie smaruje .. czy przyczyna tego moze byc to ze jest malo oleju w skrzyni biegow, czy do lancucha idzie osobny olej??... Z gory dziekuje za odpowiedz i przepraszam za wszystkie bledy:).. Wrazie jakis nie jasnosci prosze zadac pytanie postaram sie odpowiedziec :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 motocykl albo zajezdzony, ze sie wkrecac nie chce, albo ty go w ogole ni erozgrzewasz. kazdy wysilony 2suw wymaga rozgrzania przed jazda. druga sprawa to to, ze to nie jest romet, zeby ci lancuch smarowalo. do tego stosuje sie specjalne srodki smarne, regularna konserwacja lancucha, czyszczenie, smarowanie itd. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Hehe tez tak miałem :icon_razz: jak odpalałem pierwszy raz moto po 7mc stania kopcił i pluło olejem z tłumika ale pojeździłem troszke i problem znikł zalałem dobry olej do dozownika regulacja gaznika i chodzi jak złoto :clap:.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonko Opublikowano 12 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Ale on sie przez chwile nie wkreca jak jest rozgrzany. Od 30 C jest juz gotowy, a to smarowanie lancucha powinno byc automatyczne bo tam jest cos takiego do smarowania automatycznego. Ale i tak mi sie wydaje ze musze go oddac do regulacji gaznika. Jak myslicie ile to kosztuje? :icon_razz: Z gory dzieki.. a tak przy okazji gdzie jest serwis do motorowy we Wrocławiu?? wiecie moze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliniakosGFR Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Ale on sie przez chwile nie wkreca jak jest rozgrzany. Od 30 C jest juz gotowy, a to smarowanie lancucha powinno byc automatyczne bo tam jest cos takiego do smarowania automatycznego. Ale i tak mi sie wydaje ze musze go oddac do regulacji gaznika. Jak myslicie ile to kosztuje? ;) Z gory dzieki.. a tak przy okazji gdzie jest serwis do motorowy we Wrocławiu?? wiecie moze?? Witam w apce nie ma oddzielnego smarowania łańcucha!ten weżyk służy do czegoś innego(wywala nadmiar oleju ze skrzyni)smarować łąńcuch musisz sam!!!Po drugie nie przejmuj się bo każdy wdusuw tak chodzi po odpaleniu na ssaniu że sie nie wkręca dopóki się nie rozgrzeje i nie przepali nadmiaru oleju po wyłączeniu ssania. Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Jak ja odpale swojego CRMa na ssaniu i dam gazu do konca to się robi zasłona dymna że nic nie widac.A wiadomo ze na zimno sie do konca nie bedzie wkrecał.Jak juz sie mój rozgrzeje to dymka nawet nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi