Skocz do zawartości

KAWASAKI VN 1600

Stan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

aha

y moze z power comenderem jest mocniejszy ale wypalaja sie gniazda zaworowe od nieseryjnych wydechow

tak ze pogratulowac

jak bendziesz mial juz czas to napisz dokladnie :icon_twisted: porownam z moim czy wszystko z nim ok :icon_twisted:

No to się :icon_mrgreen: wypalą i dziękuje za gratulacje.Tak więc wszyscy którzy jeżdżą na wolnych wydechach będą mieli wypalone gniazda zaworow bo maja nieseryjne wydechy :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_mrgreen: Stan to powiedz mi dlaczego Cobra produkuje takie wydechy wiedząc że one szkodzą silnkowi ja mam akurat V&H??

oczywiscie ze tak takie wydechy wypalaja gniazda zaworow :icon_twisted: zwlaszcza w motocyklach wolnoobrotowych, dzieki takiemu wydechowi motocykl wkreca sie czesto na wyzsze obroty - oczywiscie dzieki temu jest niezly kop i fajny odglos trzasami strzeli z wydechu :icon_mrgreen:

a powiedz mi dlaczego malboro produkuje papierosy wiedzac ze tysiace ludzi umiera kazdego dnia na raka pluc ??

myslisz ze im tak zalezy na kliencie ? oni by cie w majtkach do domu puscili obrali z kasy :notworthy: nie ma lekko

nie traktuj mnie jakbym sie z choinki zerwal bo co nieco juz wiem :icon_mrgreen:

nieco wyższa temperatura spalania ma wpływ na wypalanie gniazd zaworowych i przegrzewanie świecy

oczywiscie taki problem dotyczy jedynie bikerow co robia duzo kilometrow na motorach bo tak od niedzieli to ci sie nie wypala :icon_mrgreen:

:icon_twisted:

jeszcze intruz niech cos napisze o swoich spostrzezeniach o vn 1600

Edytowane przez Stan

Stan jest popyt i jest produkcja ,osobiscie jeżdże na uwolnionych wydechach bo...............lubie :) A teraz co do wypalania gniazd zaworów.To samo mi mowili uczeni tacy jak Ty w momencie gdy zakladalem gaz do swojego meśka 5 lat temu ,cytuje" silnik nie wytrzyma ,gniazda zaworow sie wypala a same zawory sie wyklepia ponieważ gaz ma o wiele wyższe spalanie niż benzyna".Zrobiłem nim juz na gazie dobre 200tys kaemów i.......dalej robie :) Nie jestem "niedzielnym" kierowcą tylko tyle moge dodać na zakonczenie.AAa jeszcze jedno nie pisze się" bendziesz" tylko będziesz :) Złosliwości zostały wymienione :) uwagi również .Pozdrawiam

nie traktuj mnie jako "takiego fachowca" ani jako Jana Midoka literowki i bledy sie zdarzaja ale dziekuje ze mnie poprawiles

co do wolnych wydechow jezdzij ja ci nie bronie, opinia nie jest moja bo ja mechanikiem nie jestem tylko bardzo dobrego i uznanego mechanika, dane personalne zachowam dla siebie

co do rad nie trzeba ich sluchac nikt ci nie kaze

na papierosach pisze minister zdrowia osrzega itd a ile ludzi ktorzy w zyciu papierosa w ustach nie mieli umarlo na raka pluc

nie ma reguly

smigaj dalej, szerokiej drogi

pozatym motorem w polsce sie smiga nie caly rok i nie robi przebiegow rzedu 200 tys wiec napewno nie odczujesz

jednak z technicznego punkt widzenia racji troche mam nie zaprzeczysz

Co do wypalania zaworow i gniazd podczas uzywania nie orginalnych wydechow to musze powiedziec z eksploatacji ze ja mialem w Virowce puste i po przejechaniu nia 35tys nie zauwazylem aby to mialo miejsce ale w moi VN2000 nie mam zamiaru(narazie) wymieniac bo i tak graja jak organy w katedrze oliwskiej :)

Przy wypalonych gniazdach zaworach musialy by spasc wszystkie parametry silnika moc i spalanie przedewszystkim a i zuzycie oleju wiem co mowie bo jestem silnikowcem z wyksztalcenia tytolow nie bede wymienial i co gorsza wiekszosc z nas jezdzi na pustych wydechach( to sie skonczy bo unia a ja mialem ten problem ) i innych customowych i jakos nikt nie placze ze mu sie cos spalilo tylko trzeba z glowa

A pozatym jes sroda i jak twoj nowy Vulkan i co to za odmiana jest

Edytowane przez DRACO

no wiec musze jeszcze poczekac z odbiorem bo nie dostali jeszcze gmola a bez gmola to wole takim nie wyjezdzac

odmiana jak w temacie

classic

byl tu gosc co smigal ostro a nie pojawia sie i nic nie pisze

no przesiadka na takiego klocka to trzeba jednak potrenowac bo to inna jazda zupelnie bendzie, co do oryginalnych gmoli to kosztuja cos w granicach 800 zlotych to i tak jeszcze przyzwoita cena w porownaniu do sissybarow i innych takich gadzetow

jak juz bendzie dam znac i dolacze do klubu vulcana :clap:

• 2 tygodnie później...