Stan Opublikowano 16 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 aha y moze z power comenderem jest mocniejszy ale wypalaja sie gniazda zaworowe od nieseryjnych wydechow tak ze pogratulowac jak bendziesz mial juz czas to napisz dokladnie :icon_twisted: porownam z moim czy wszystko z nim ok :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 No to się :icon_mrgreen: wypalą i dziękuje za gratulacje.Tak więc wszyscy którzy jeżdżą na wolnych wydechach będą mieli wypalone gniazda zaworow bo maja nieseryjne wydechy :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_mrgreen: Stan to powiedz mi dlaczego Cobra produkuje takie wydechy wiedząc że one szkodzą silnkowi ja mam akurat V&H?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) oczywiscie ze tak takie wydechy wypalaja gniazda zaworow :icon_twisted: zwlaszcza w motocyklach wolnoobrotowych, dzieki takiemu wydechowi motocykl wkreca sie czesto na wyzsze obroty - oczywiscie dzieki temu jest niezly kop i fajny odglos trzasami strzeli z wydechu :icon_mrgreen: a powiedz mi dlaczego malboro produkuje papierosy wiedzac ze tysiace ludzi umiera kazdego dnia na raka pluc ?? myslisz ze im tak zalezy na kliencie ? oni by cie w majtkach do domu puscili obrali z kasy :notworthy: nie ma lekko nie traktuj mnie jakbym sie z choinki zerwal bo co nieco juz wiem :icon_mrgreen: nieco wyższa temperatura spalania ma wpływ na wypalanie gniazd zaworowych i przegrzewanie świecyoczywiscie taki problem dotyczy jedynie bikerow co robia duzo kilometrow na motorach bo tak od niedzieli to ci sie nie wypala :icon_mrgreen: :icon_twisted: jeszcze intruz niech cos napisze o swoich spostrzezeniach o vn 1600 Edytowane 17 Maja 2006 przez Stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Stan jest popyt i jest produkcja ,osobiscie jeżdże na uwolnionych wydechach bo...............lubie :) A teraz co do wypalania gniazd zaworów.To samo mi mowili uczeni tacy jak Ty w momencie gdy zakladalem gaz do swojego meśka 5 lat temu ,cytuje" silnik nie wytrzyma ,gniazda zaworow sie wypala a same zawory sie wyklepia ponieważ gaz ma o wiele wyższe spalanie niż benzyna".Zrobiłem nim juz na gazie dobre 200tys kaemów i.......dalej robie :) Nie jestem "niedzielnym" kierowcą tylko tyle moge dodać na zakonczenie.AAa jeszcze jedno nie pisze się" bendziesz" tylko będziesz :) Złosliwości zostały wymienione :) uwagi również .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 nie traktuj mnie jako "takiego fachowca" ani jako Jana Midoka literowki i bledy sie zdarzaja ale dziekuje ze mnie poprawiles co do wolnych wydechow jezdzij ja ci nie bronie, opinia nie jest moja bo ja mechanikiem nie jestem tylko bardzo dobrego i uznanego mechanika, dane personalne zachowam dla siebieco do rad nie trzeba ich sluchac nikt ci nie kazena papierosach pisze minister zdrowia osrzega itd a ile ludzi ktorzy w zyciu papierosa w ustach nie mieli umarlo na raka plucnie ma regulysmigaj dalej, szerokiej drogi pozatym motorem w polsce sie smiga nie caly rok i nie robi przebiegow rzedu 200 tys wiec napewno nie odczujesz jednak z technicznego punkt widzenia racji troche mam nie zaprzeczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Co do wypalania zaworow i gniazd podczas uzywania nie orginalnych wydechow to musze powiedziec z eksploatacji ze ja mialem w Virowce puste i po przejechaniu nia 35tys nie zauwazylem aby to mialo miejsce ale w moi VN2000 nie mam zamiaru(narazie) wymieniac bo i tak graja jak organy w katedrze oliwskiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 to ze TY nie zauwazyles nie znaczy ze nic sie tam nie stalo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Przy wypalonych gniazdach zaworach musialy by spasc wszystkie parametry silnika moc i spalanie przedewszystkim a i zuzycie oleju wiem co mowie bo jestem silnikowcem z wyksztalcenia tytolow nie bede wymienial i co gorsza wiekszosc z nas jezdzi na pustych wydechach( to sie skonczy bo unia a ja mialem ten problem ) i innych customowych i jakos nikt nie placze ze mu sie cos spalilo tylko trzeba z glowa A pozatym jes sroda i jak twoj nowy Vulkan i co to za odmiana jest Edytowane 17 Maja 2006 przez DRACO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 no wiec musze jeszcze poczekac z odbiorem bo nie dostali jeszcze gmola a bez gmola to wole takim nie wyjezdzacodmiana jak w temacie classic byl tu gosc co smigal ostro a nie pojawia sie i nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Tez mialem ten problem ale gmole moga ci pomoc na parkingu ale w czasie jazdy to co innego chyba ze beda z rur 50 a nie jak jest w Vulkanach z 23 no moze w ewentualnych przypwdkach 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 planuje nauke od parkingu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Mam gmole z 32 normalnie do kupienia w sklepach.Stan ucz sie ucz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Gdzie znalazles 32 mm bo do mojego poza orginalemi w kosmicznej cenie moglem dostac tylko 25 mm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 no przesiadka na takiego klocka to trzeba jednak potrenowac bo to inna jazda zupelnie bendzie, co do oryginalnych gmoli to kosztuja cos w granicach 800 zlotych to i tak jeszcze przyzwoita cena w porownaniu do sissybarow i innych takich gadzetow jak juz bendzie dam znac i dolacze do klubu vulcana :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 jest jest od wtorku jest :] ale nie mialem czasu nawet sie pochwalic jak benda fotki wywolane tylko to zeskanuje i tu wrzuce :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi