wlodek Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Proszę jeżeli ktoś znz sposób na usunięcie skutków rozlania kwasu po wydechah nieh poradzi z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Ja mam jeden wydech chlapnięty kwasem lekko, próbowałem pastami polerskimi, ale prawie nic to nie dało, też bym się chętnie dowiedział co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senio Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Nie mam 100% pewności ale wytrawionego chromu przez kwas chyba nic nie uratuje. Po prostu ten chrom jest zniszczony w tych miejscach i tylko ponowne chromowanie załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexx Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 A pasta polerska np farekla? może pomóc tylko niewiem czy nie zostanie mat po paście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senio Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 A pasta polerska np farekla? może pomóc tylko niewiem czy nie zostanie mat po paście? Zżartego chromu nie ma więc co chcesz czyścić ? Miedzi nikiel czy może stal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 jeżeli zżarło cały chrom to pasta nic nie da no chyba że tylko trochę to może coś jeszcze się uratuje...pastą chromu nie zmatujesz... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Dokładnie.. Niestety powtórne chromowanie, albo rozejrzyj się za wydechami :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
botul Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Na tak zniszczoną powłokę galwaniczną raczej rady nie ma. Poszukaj jakiegoś galwanizera, może strzelą Ci nową powłokę po przystępnej cenie. Wszystko zależy od gabarytów i grubości powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi