nufry Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Witam serdecznie, chciałbym kupić MZ ETZ 150, pojechałem, obejzec motocykl i pytam się o dokumenty, facet mówi, ze są, ale wyrejestrowana tymczasowo jest, ale przynosi mi dowód mówiąc, że on tam się nie bardzo orientuje i żeby samemu sprawdzić. Sprawdziłem w dowodzie wszystko normalnie, nie ma żadnych pieczątek mówiących o tym ze pojazd jest wyrejestrowany, nie ma ważnego badania, ostatnie było w 2000r i nie ma ubezpieczenia ważnego. Czy w takim wypadku będę mógł zarejestrować ten pojazd? Nie chce kupować pojazdu wyrejestrowanego tymczasowo ponieważ w moim wydziale komunikacji nie chcą rejestrować takich pojazdów, ale skoro mam dowód rejestracyjny na ta MZ to chyba nie może być wyrejestrowana tymczasowo… proszę bardzo ludzi znających się w temacie o pomoc, bo nie chciałbym mieć drugiej MZ której nie mogę zarejestrować :/ z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 jesli pojazd nie jest wyrejestrowany to dobrze, piszesz umowe K-S, idziesz do ubezpieczalni, placisz OC (jesli beda chcieli stare idz do innego ubezpieczyciela), przeglad i do WK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Ten człowiek nie orientuje się za bardzo, ale skoro dał mi normalny dowód to chyba pojazd nie może być wyrejestrowany? Wydaje mi się, ze po prostu nie był ubezpieczany, bo ostatnie ubezpieczenie było w 2000r i nie ma przeglądu ważnego... Czy może być tak, ze jest dowód rejestracyjny, a pojazd jest wyrejestrowany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Ten człowiek nie orientuje się za bardzo, ale skoro dał mi normalny dowód to chyba pojazd nie może być wyrejestrowany? Wydaje mi się, ze po prostu nie był ubezpieczany, bo ostatnie ubezpieczenie było w 2000r i nie ma przeglądu ważnego... Czy może być tak, ze jest dowód rejestracyjny, a pojazd jest wyrejestrowany??? Tematy o wyrejestrowanych pojazdach były. Powtórze jeszcze raz że pytałem u siebie i jeżeli jest wyrejestrowany to nie da się normalnie zarejestrować. Pozatym nie sądze żeby dało się opłacić OC za wyrejestrowany pojazd. A może nie wbili pieczątki do dowodu rejestracyjnego. Przed zakupem idź do WK z tym dowodem i zapytaj co i jak. Jak wyrejestrowany i się nie da rarejestrować to nie kupuj. Ja motorów w gablotach nie trzymam każdy musi być zarejestrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 U mnie tez nie rejestrują pojazdów wyrejestrowanych tymczasowo (mam już takiego jednego), ale skoro mam dowód rejestracyjny a w dowodzie nie mam żadnych pieczątek o wyrejestrowani to chyba motocykl jest zarejestrowany? Jeśli się wyrejestrowywało tymczasowo motocykl to z tego co wiem zdawało się dowód do WK i dostawało się kwitek i wyrejestrowaniu, a ja mam dowód :/ może mi to ktoś wyjaśnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gab. Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 U mnie tez nie rejestrują pojazdów wyrejestrowanych tymczasowo (mam już takiego jednego), ale skoro mam dowód rejestracyjny a w dowodzie nie mam żadnych pieczątek o wyrejestrowani to chyba motocykl jest zarejestrowany? Jeśli się wyrejestrowywało tymczasowo motocykl to z tego co wiem zdawało się dowód do WK i dostawało się kwitek i wyrejestrowaniu, a ja mam dowód :/ może mi to ktoś wyjaśnić ?Delikatna podpowiedź-można kiedys było tymczasowo wyrejestrować pojazd lub tez po kupnie zgłosić go do tzw ewidencji pojazdów. Wówczas zostawał dowód rejestracyjny. Spróbuj w tym kierunku. A najlepiej to przejedź się z tym dowodem rej. do właściwego urzędu komunikacji i zasięgnij opinii. Nie swojego tylko tego, pod który podlega motocykl. Najprościej i najpewniej. Mam Junaka który jest zgłoszony do ewidencji już od bodajże 9 lat-kupiłem już takiego i dopiero w tym roku zarejstruję. Dopytywałem sie i jest wszystko ok (posiadam dowód rejestracyjy oraz umowę kupna-sprzedaży podbitą przez urzad skarobowy i wydzial komunikacji z naposem "wciągnięty do ewidencji pojazdów".Powodzenia w walce z biurokracją-przekleństwo tego kraju (oprócz kilku innych jeszcze dziedzin!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi