Tomek Kulik Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Czy wszyscy doradcy którzy podawali konkretne terminy, mogą podać podstawę prawną?Bo jakoś nie znam konkretnych przepisów limitujących czasowo ważność zaświadczenia. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 WitamWysłałem maila do WORD i dostałem taką odpowiedź: " Odpowiadając na Pana e-mail, uprzejmie informuję, żezgodnie z zapisem paragrafu 71 ust. 1 Rozporządzenia MinistraInfrastruktury z dnia 27października 2005 r. w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwaniauprawnień przez kierujących pojazdami instruktorów i egzaminatorów ( Dz.Uz 2005 r. Nr 217, poz. 1834 ze zm.) osoby ubiegające się o prawo jazdylubpozwolenie oraz osoby ubiegające sie o uprawnienia do egzaminowaniakandydatów na kierowców i kierowców lub kandydatów na motorniczych imotorniczych, które ukończyły odpowiednie szkolenie w okresie od dnia 1lipca 1998 r.do dnia wejścia w życie w/w rozporządzenia ( tj. 10 stycznia2006 r.), uznaje się za spełniające wymagania. A zatem szkolenia, którezostały ukonczone przed dniem 1 lipca 1998 r. sa nieważne i nie stanowiąpodstawy do zaplanowania egzaminu państwowego." Chyba wszystko już jasne.Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Dzięki za odpowiedź.Kolego Czarny, nie wiem czy zauważyłeś ale jest godzina 22:00 (prawie), niestety większość WORD-ów w Polsce jest już zamknięta, w związku z tym mój tyłek pozostanie na miejscu. Niektórzy mają do najbliższego WORDA ładnych parę km i pracują, ale w "Twoim przypadku" to chyba nie ma znaczenia. Jeszcze raz pozdrawiamNie oto chodzi czy masz czas czy nie ale jak wybierzesz się do ośrodka egzaminacyjnego to się dowiesz na 100% a tu można pisać ale to nie jest na 100% prawdą. Ponieważ w różnych ośrodkach mają różną wiedze. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi