Skocz do zawartości

Naprawa gwintu, w goleni przedniego zawieszenia!!!

JAKI
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chodzi o gwint wewnetrzny który znajdouje sie u gróy obu golniach. Gdzie sie z tym udac? i jak to rozebrac?! juz jednego posta o tym zakadałem ale na nie wiele sie przydał, poprostu nie umiem wyciagnac ani goleni z lagi ani tego uszczelniacza:| ciagne to z całej siły ale predzej to sie rozsypie niz pósci:( doradzcie cos.. moze podgrzac dolne lagi? albo polac benzyna uszczelniacze zeby zmiekły?

Udać się najlepiej do tokarza on gwint przeleci na tokarce i bedzie OK.

Jakie to moto ??

Jarzma w półkach są oczywiście poodkręcane i nakrętka górna też ?

Czasem trzeba delikatnie puknąć coby wyszło ale delikatnie bo ten zepsuty gwint to pewnie od takiego pukania ?

tzn chcesz wymienic uszczelnaicze ?? ale nie mozesz rozlaczyc obu polowek lag ??

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

no dokładnie, pierscien zabezpieczajacy uszczelnaicz usunołem, sruby trzymajace odkreciłem no i tak jak wszyscy mówili energicznie ciagnołem golen trzymacj nogami za osce lage, jedna poszła, druga za cholere... i to tak trzym ze sam nei wiem co z tym moze byc, bede próbował to jeszcze opalarka podgrzewac to moze ten simering zmieknie i laga sie lekko poszerzy. a jak nie to... :wink:

hm jak odkreciles sruby z dolu/srodka lagi to musi wyjsc tylko za slabo ciagniesz :wink: bo rozumiem ze wlozyles specialny klucz do lagi i trzymajac nim odkreciles z dolu srube ??

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

ehhh kurde wszyscy gadaja do mnie tak jakbym nie wiedział co znaczy mocno pociagnac:| jedna rozłozyłem dokładnie w ten sposób jak mi podano, czyli wwszystko robie dobrze, ale nie mówcie mi ze ciagne za słabo:| jutro postaram sie zajechac z tym do serwisu i zobacze jak sobie z tym poradza;) o wynikach oczywiscie dam znac.