JARD Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) I ja witam. Po sezonie na R 250 przekonałem się, że z motocyklami jest jak z alkoholem, można przestać na jakiś czas ale powrót do nałogu nastąpi wcześniej czy później i to ze zdwojoną siłą. Dwa tygodnie temu poszedłem pooglądać motory bez szczególnych zamiarów. A w kącie stała ona, Shadow VT 750 C5. Wróciliśmy razem. Pozdrawiam DJ. Edytowane 25 Października 2008 przez JARD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andryszek Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 To i jeszcze ja! Teraz mam Honde Shadow VT 1100C z 1994 roku.A wszystkie moje motocykle - jak łatwo sie domyslić, HS VT sa tutajTen czarny - 700C jest do sprzedania ;-) Cytuj Adam Andryszczykmoja strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Andryszek, powiedz mi proszę jakie są Twoje odczucia po przesiadce z VT700 na 1100?Nasze "siedemsetki", to jeszcze stara dobra japonia, gdzie osiągi nie były zbyt dławione normami i innymi wymysłami :biggrin:Chodzi mi o to, czy mocno czuć tą różnicę w Nm, bo moc prawie taka sama- prawda? Jak z dynamiką, etc...? Ile paliła Ci VT700? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andryszek Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Andryszek, powiedz mi proszę jakie są Twoje odczucia po przesiadce z VT700 na 1100? Chodzi mi o to, czy mocno czuć tą różnicę w Nm, bo moc prawie taka sama- prawda? Jak z dynamiką, etc...? Ile paliła Ci VT700?Oj, czuć - zwłaszcza gdy jadę z "pleczaczkiem", bo to głównie z tego powodu kupiłem wiekszy motocykl - teraz właściwie nie ma różnicy czy jade sam, czy z pasażerką. Pieknie sie zbiera od samego dołu. Troche mi cieżko się przestawić z sześciu biegów na cztery, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia, a za to mniej wachlowania biegami, zwłaszcza w mieście, bo rzadko kiedy dochodze do trójki.Komfort i wygoda, równiez dla pasażera - większy. Prowadzi sie wysmienicie, bo ma niżej środek ciężkości, co przy moim 171 cm wzrostu nie jest bez znaczenia - pomimo że motocykl gabarytowo większy, to czuję sie pewniej i mam stabilny kontakt całymi stopami na postoju, np. przed skrzyzowaniem. Siodło jest niżej o prawie 10 cm.Moja 700 spalała ok. 5 litrow - ale dopiero jak ją wyczułem i jeżdziłem naprawdę ekonomicznie, tj. do 120 km na godz. bez szarżowania, zrywów, przegazówek.Co do spalania 1100 to trudno mi sie wypowiadac, bo za mało paliwa na niej wypalilem no i mam ją jeszcze nie do konca wyczutą, głownie te biegi - ale wprawy i plynności nabieram z każdym klometrem ;-) Cytuj Adam Andryszczykmoja strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pex72 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 VT750 83 i ja pozdrowienia :wink: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kami Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Jak wszyscy to wszycy i..... ja też :) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek72 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 to ja też VT 750 C2 + żona zocha Vt 500 c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowmar Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 to ja też VT 750 C2 + żona zocha Vt 500 c Witam Was,i z zazdrością gratuluję :buttrock: bo z tego co widzę to jeździcie na dwa moto.Moja żoneczka też Zosia a niestety na motorek nawet spojrzeć nie chce,kich totalna :banghead: Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Moja 700 spalała ok. 5 litrow - ale dopiero jak ją wyczułem i jeżdziłem naprawdę ekonomicznie, tj. do 120 km na godz. bez szarżowania, zrywów, przegazówek.Hehe- wiem coś o tym, ja póki co nie zszedłem poniżej 8/100km :PAle to generalnie moje pierwsze moto, no i pierwsze 500km to tylko po mieście i okolicach zrobiłem ;)Aczkolwiek już się obawiałem, że albo jest źle wyregulowana alboco :DMyślę, że z nowym sezonem nabiorę ogłady i będzie taniej :biggrin: Poza tym dziękuję za opis 1100, tak się zastanawiałem, że za jakiś rok, może 2 będzie trzeba zmienić "siedemsetkę|" i zastanawiałem się nad VTX1.8 :banghead: albo F6C :biggrin: :buttrock: Ale nie dość, że oba będą chyba zbyt dużym przeskokiem, to jeszcze tyle mamony pewno nie odłożę, tak więc pewno kolejnym etapem ewolucji będzie 1100 Sabre (też ma piękną linię :biggrin: ). Jak wszyscy to wszycy i..... ja też Czyżbyś kupiła tą VT500 o której wtedy dyskutowaliśmy? ;) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorowiec Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Pomysł ok :lalag: ja i moja vt 500 jestem z wami :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacho Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam :notworthy: i ja do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrollPa Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam , ja także i moja ondiczka także się podpisujemy :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeWalMar Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) A jakze by innaczej... nie przystoi nie przypisac sie do takiego zacnego grona... :cool: Witam i pozdrawiam wszystkich.. i tych znad morza i z gor.. i juz polerujacych szprychy no i takich jak ja "czytaczkow-swiezaczkow"... Do zobaczenia na trasie... :crossy: DeWalMar Edytowane 11 Grudnia 2008 przez DeWalMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrollPa Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) http://nasza-klasa.pl/profile/21091109 Przez przypadek znalazłem , polecam wszystkim cieniom:) Edytowane 17 Grudnia 2008 przez TrollPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QFEL Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam Koledzy.po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy to moge powiedziec jedno.mam shadow600 88r.jedna z pierwszych z taśmy.mam do niej sentyment bo to mój 1 fikołek.Niestesty puszczam ją na wiosne zeby właśnie wsiąść na 1100.nie miałem z nią żadnych problemów.wiadomo marka robi swoje...zastanawiałem sie czy nie kupić kawe driftera800.ale tam ludzie mają wiecej problemów niż tu...tu jakieś swiatełka albo że dupa boli.śmichy... :biggrin: ...tak tylko chciałem wam pogratulować shadowek 1100 .......... WIETA ŻE ZYJETA........hehehe pozdr.i wesołych i szerokiegoi sezonu w nowym roku :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi