thors Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2003 PANOWIE CHCE ZMIENIC CEWKE ZAPŁONOWA W SWOJEJ YAMIE I MAM PYTANIE ,CZY MOGE KUPIC CEWKE OD INNEGO MOTOCYKLA(CHODZI MI O MNIEJSZE KOSZTY),CZY NIE BEDZIE MIALO TO NEGATYWNEGO WPŁYWU??I CZY SA FIRMY KTORE SPRZEDAJA UNIWERSALNE CEWKI NP COS W STYLU NGK??CZY KTOS Z WAS JEZDZI NA NIEFABRYCZNEJ CEWCE???A JESZCZE JEDNO ,JAKIE MOGA BYC KOSZTY W PRZYBLIZENIU POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Słabo sie orientuję w tym temacie ale myślę że jak dobierzesz cewkę z omomierzem,tzn sprawdzisz dokładnie rezystancję pomiedzy uzwojeniami w starej (sprawnej!) i zastępczejcewce to powinno zagrać.Jeśli cewkami steruje klasyczny układ z przerywaczem to na bank będzie pracować ale jeśli jest moduł i zapłon bezstykowy to nie jestem pewnien. Inna rezystancja cewki może uszkodzić moduł. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2003 Z tą cewką zapłonową to chyba nie będzie tak łątwo bo dobra cewka nie będzie stawiała dużego oporu tu liczy się barziej jeje indukcyjność ilość zwojów rdzeń i takie tam a to moim zdaniem ustala producent dopasuwując ją do rodzaju zapłonu i alternatora. Moge Ci poradzić żebyś w sklepie zapytał o tańszy odpowiednik tej starej oni powinni wiedzieć jaką tam mozna zastosować a w ogóle poszukaj czy nie ma na niej jakiś napisów czyli parametrów a potem dopasuj identyczną ale tańszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi