cosmic Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Cześć mam kilka spraw, w których mam nadzieje pomożecie mi. 1) Gdy prowadze motor słysze z tyłu motoru jakies stukanie, nie wiem skąd ono może dochodzić. Łożyska w kole są nowe. 2) Jakies 50 km temu wyregulowałem gaźnik, jednak dzisiaj w czasie przejażdżki gaźnik tak jakby mi się rozregulował, gdy staje motor w chodzi na wysokie obroty, albo całkowicie gaśnie. Czy to normalne że tak szybko się rozregulował? Jak wykręciłem świece to miała kolor piaskowy. 3) problem z elektryką. założyłem nowy regulator napięcia, jednak czasem mam tak że wszystkie kontrolki mi gasną, i akumulator jest całkowicie rozładowany, czy gdzies mam jakies zwarcie ? bo to ze źle założyłem regulator odpada. moze z prostownikiem coś nie tak ? licze na jakies sugestie do czego sie przyczepic. Jak sie w kurze to chyba całą instalacje na nowo postawie ale to dopiero latem a teraz musialbym usterke znaleźć bo z racji tego że studiuje nie mam za dużo czasu. 4) na świecy mam iskre taką rozdwojoną ? to oznaka że mam źle ustawiony zapłon ? jesli tak moglby mi ktos z grubsza napisać jak się ustawia z tą metodą z żarówką ? szukałem ale nie mogłem znaleźć Serdecznie pozdrawiam i licze na Waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 A może byś łaskawie napisał o jakie moto chodzi ? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmic Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 no tak nie podałem marki otóż jest to Mz ETZ 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 1) Osłuchaj dokładnie i się dowiesz skąd dobiega to stukanie, jeśli z bębna to wykręć koło i przeglądnij wszystko dokładnie 2) Możesz mieć ustawioną za ubogą mieszankę, lub za niski poziom paliwa w gaźniku, dlatego świeca ma jasny kolor kolor, a silnik na postoju (po zatrzymaniu się) zwiększa obroty. 3) możliwe :icon_biggrin: 4) Jeżeli dobrze chodzi to w czym problem? 1) Osłuchaj dokładnie i się dowiesz skąd dobiega to stukanie, jeśli z bębna to wykręć koło i przeglądnij wszystko dokładnie 2) Możesz mieć ustawioną za ubogą mieszankę, lub za niski poziom paliwa w gaźniku, dlatego świeca ma jasny kolor kolor, a silnik na postoju (po zatrzymaniu się) zwiększa obroty. 3) możliwe :icon_mrgreen: 4) Jeżeli dobrze chodzi to w czym problem? Pzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmic Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 w długi weekend obsłucham tylnie koło i zobacze skąd dochodzi stukanie elektryke prawie całą już zmieniłem ale wydaje mi się że akumulator mam zwalony, po przejechaniu kilku kilometrów jest naładowany więc chyba prostownik działa ale po 3 dniach jak przychodze akumulator jest rozładowany więc wydaje mi się że akumulator pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlsenMZ Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Co do tej świecy to tak jak by miała przebicie. Sprawdź na innej świecy jak wygląda iskra, powinna być między elektrodami świecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmic Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 na wszystkich swiecach sprawa wyglada tak samo jest rozdwojona kabel wysokiego napięcia jest nowy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 z uboga mieszanka jezeli stało sie to nagle podczas jazdy to sprawdz przedewszytskim dolot powietrza do gaznika, wszelkie połaczenia i mocowania filtra powietrza i jego komory, oraz sam kruciec łaczacy gaznik z blokiem cylindra, a dopiero pozniej reguluj , bo sam z siebie nagle raczej gaznik sie nie rozstroi a ze któres z połaczen rozłaczy i łapie fałszywe powietrze bardzo prawdopodobne :biggrin: akumulator naładuj najlepiej prostownikiem :icon_mrgreen: wypnij z motocykla i wtedy sprawdz czy po trzech dniach padnie(bo mozliwe ze w instalacji jest jakies zwarcie i akku sie rozładowuje), albo naładuj do konca i podłacz jakis odbiornik o znanym Ci poborze pradu i mierz czas i na podstawie tego sie dowiesz jaka ma w przyblizeniu pojemnosc akku, a prostownik jezeli chcesz byc 100% pewien zmierz napiecie ładowania i natezenie i po problemie :icon_mrgreen: jezeli nie masz voltomierza ani amperomierza to na kazdym bazarku lub sklepie z czesciami elektronicznymi dostaniesz prosty za 15-20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmic Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) jesli chodzi o gaźnik okazało się że śrubka ta malutka (to ten najnowszy gaźnik montoweany taki sam jak w Etz 251) się "sama" zakręca pod wpływem drgań.... troche to dziwne co do akumulatora dzisiaj go naładuje i zostawie na 3 dni i zobacze co bedzie instalacje elektryczną prawie całą nową postawiłem więc wątpie w zwarcie...ale jeśli to nie wina akumulatora będe później myślał co zwaliłem pozdro jak znajde ustarke to dam znać jeśli macie jakieś propozycje czekamco sądzicie o akumulatorze żelowym ? np takim ? http://www.allegro.pl/item99980508_ctm_12v...gm_zelowy_.html Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez cosmic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 1) Być może masz za bardzo naciągnięty łańcuch i może to stukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi