dzikipizmak Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mam następujący problem z aprilią rs 50 1996r AM6Motor jeździ normalnie, wszystko ok ale nie chce zapalić z rozrusznika. Jak go pchne z jedynki albo z dwójki to wystarczy jeden obrót kołem i zapala. Podczas kręcenia rozrusznikiem jest podawane paliwo, iskra jest ładna niebieska. Rozebrałem cylinder, sprawdziłem uszczeliki - żadnych nieszczelności nie ma, kompresja dobra, tłok i pierścienie w idealnym stanie. Rozrusznik kręci równo ze stałą normalną szybkością, akumlator też dobry. Wszystkie połączenia w układzie zapłonowym sprawdzone. podawałem mu paliwo szczykawką do gardzieli ale to nic nie daje. CO JEST GRANE???????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Akumulator może tylko się wydawać że jest dobry.Czasem jest tak że rozrusznik minimalnie wolniej kręci (a zdaje się ze wszystko ok) z powodu słabego akumulatora i moto nie odpala... w koncu to wysokoobrotowy silnik :icon_biggrin:Sprawdź na innym akumulatorze. Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez hazell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikipizmak Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 sprawdzałem teżna akumlatorze samochodowym i to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 a jak kręcisz go na rozruszniku to ma iskre?? a kranik do baku masz podciśnieniowy czy zwykły??pozdroPrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikipizmak Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Kranik nie ma tutaj nic do rzeczy bo podaje paliwo, jak kręce rozrusznikiem to też jest iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi