Witas Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No i poszedlem o krok do przodu :biggrin:wystawilem moja Magne na sprzedaz, teraz tylko czekam, az ktos zechce ja kupic. W miedzy czasie wpadla mi w oko Suzuki VX800 co myslicie o tym sprzecie?jako ze przesiadam sie z chopera, musze przyznac ze podoba mi sie silnik Vmoc tez ma calkiem calkiem, ale chcialbym jeszcze poznac wasze zdanie, jak wypadnie w porownaniu z wyzej wymienionymi sprztami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 w porównaniu do V4 magny będzie Ci zapewne brakowało mocy - poza tym motorek jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 witam :biggrin: VX to taki turystyczny intruder[rama i silnik]i jak na suzuki przystalo w miare dobre osiagi i trwala konstrukcja.noi i za ta cene dostepny od reki.PZDR :icon_mrgreen: Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 w porównaniu do V4 magny będzie Ci zapewne brakowało mocy - poza tym motorek jest OK No fakt konikow ma nieco mniej, a dokladnie o 20 mniej, ale za to moment juz ten sam, no i licze na to, ze bedzie sie lepiej zachowywal w zakretach i nie zwieje mnie z motoru przy 130km/h ze wzgledu na konstrukcje :icon_mrgreen: niestety pewnie przekonam sie dopiero jak bede mial okazje sie przejechac..... witam :biggrin: VX to taki turystyczny intruder[rama i silnik]i jak na suzuki przystalo w miare dobre osiagi i trwala konstrukcja.noi i za ta cene dostepny od reki.PZDR :icon_mrgreen: musze przyznac ze w tym wypadku cena tez jest istotna :icon_mrgreen:, a tak sie zastanawialem z czego ten silnik przelozyli.... czy li to jest cos takiego jak Honda Magna i Sabre'a (obie VF750)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 VX ma silnik z VS 800 intruder i rame również tylko lekko stjuningowaną Ogólnie suzuki poszło na łatwiznę ale wyszło im to nie najgorzej jednak żadna rewelka to to nie jest. Imć Red obniżył przednie zawieszenie na półkach o jakies3 cm zeby poprawic zachowanie tego pochodnego choppera w zakręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No fakt konikow ma nieco mniej, a dokladnie o 20 mniej, ale za to moment juz ten sam, no i licze na to, ze bedzie sie lepiej zachowywal w zakretach i nie zwieje mnie z motoru przy 130km/h ze wzgledu na konstrukcje :D niestety pewnie przekonam sie dopiero jak bede mial okazje sie przejechac..... Co do tych zakrętów, to niekoniecznie. VX wali się w zakręt, a Honda nawet w choperastych konstrukcjach umie tego efektu unikąć. W zwiazku z tym może się zdarzyć, że zamiana Magny na VXa zaowocuje:- mniejszym powerem,- gorszym prowadzeniemOsłona przed wiatrem w VXie ... jest, jak jest owiewka. Powyżej 130km/h obroty są dość wysokie, więc najlepiej jeździ się do 120 (zwłaszcza z pasażerem). Ze słabych stron VXa trzeba jeszcze wymienić hamulce. Są słabe nawet z oplotem stalowym i dobrymi klockami. VX jest super sprzętem jeżeli chcesz jeździć w dwie osoby, turystycznie, z bagażem, nawet na dłuższych dystansach, ale POWOLI!!! pzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Tak jak pisałem właścicielowi obniżenie na półkach trochę pomogło ale do ideału czyli zwinnego nakeda to mu dalej było daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 czyli odradzacie przesiadke na VX'a, troche szkoda ze ma takie kiepskie wlasciwosci jezdne bo mi sie podoba :DW takim razie pozostaje mi wybor miedzy NTV a Banditem, bo sevenfifty mi sie poprostu nie podoba :Pa moze polecicie cos jeszcze w cenie do 7000zl? napewno cos sie znajdzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) witaj.jak widzisz duzego wyboru za taka kase to nie ma.moim zdaniem jak honda to cb750[klasyka i trwalosc]ale tobie sie nie podoba.NTV-trwalosc!!! ale jest taki bezplciowy[mi sie wcale nie podoba :) KAWASAKI:chyba tylko Zephyr[ja jakos czuje rezerwe do kawy]YAMAHA.W tych pieniadzach to seria XJ[osiagi do turystyki wystarczajace]trwale i niezawodne.NO i pozostalo SUZUKI:jak najbardziej bandit600[ale czy kapuchy starczy?]a swoja droga to polecam zdecydowanie serie gsx-f[600,750,1100]nie sa to bynajmniej nakedy ale to wlasnie takie moto jest najbardziej dopasowane do naszych potrzeb:DO turystyki i tej malej jak i tej przez duze T,jak najbardziej.a i odwinac tez jest z czego.o trwalosci itp. nie bede pisal bo to chyba wiekszosc z nas wie.takie sa moje typy za ta kase.mialbys troche wiecej to polecam takie moto jak moje :D :P PZDR Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 witam :P czyli odradzacie przesiadke na VX'a, troche szkoda ze ma takie kiepskie wlasciwosci jezdne bo mi sie podoba :clap:W takim razie pozostaje mi wybor miedzy NTV a Banditem, bo sevenfifty mi sie poprostu nie podoba :clap:a moze polecicie cos jeszcze w cenie do 7000zl? napewno cos sie znajdzie :clap:jeżeli szukasz motocykla do troche ostrzejszej jazdy to chyba Bandziorek najbardziej Ci przypasujeco do VX-a to szczęśliwie przejeździłem takowym sprzętem trzy sezony(często z prędkościami znacznie przekraczającymi dozwolone :) ) i nie raz zdażyło mi się przytrzeć podnóżkiem o asfalt(choć uczciwie musze ostrzec, że nie jest to moto stworzone do takiej jadzy- ale się da :D ), tak więc da się tym motocyklem jeździć dynamicznie, choć ustępuje Banditowi w każdym względzie(niestety) a może Kawasaki Zephyr 750- moto i zgrabne i dynamiczne, nie wiem tylko jak to wygląda cenowo POZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jeśli starczy kasy na Bandita 600 to jak najbardziej polecam . Jeździłem 2 sezony VX-em i teraz jeżdzę Banditem, to VX w poróznaniu do Bandita wypada "blado". Bandit - prosty motocykl , z logicznymi prostymi rozwiązaniami technicznymi. Można latac z pazażerem śmiało i dalej pojechać też nie grymasi .Jak na razie dla mnie Bandit jest bardzo przyjazny i nie zamierzam go zamieniać na nic innego :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Dobra jestem umowiony na dlugi weekend ze przyjedzie ktos po motor :( heh szybko poszlo 2 dni na allegro i juz chca przyjezdzac.... nie spodziewalem sie takiego odzewu :evil:poszukalem nieco w sieci i znalazlem za okolo 7000 kilka banditow i to nawet powyzej 96 roku! :flesje:w takim razie bede czekal na okazje zeby kupic ten wlasnie motorek :buttrock:dzieki wszystkim za odpowiedzi, podpowiedzi i zainteresowanie, jak tylko kupie to wrzuce fotki, chociaz to pewnie jeszcze troche czasu i zbierania kasy zabierze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Udanych oględzin !!!!! Tylko uważnie patrz co kupujesz , bo wiesz , róznie bywa z tymi sprzetami co często sa bezwypadkowe z przebiegami ok 19 tyś km i mają 11lat .................... :( Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Guti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi