Gość Lukass Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Hej! Chce kupić moto sprowadzone z Niemiec, facet mi pokazał dwa dokumenty: - jeden taki składany na trzy, z jakimis chyba przeglądami, pieczątkami, jakimiś danymi, co to jest?- drugi to zielona karteczka Co to są za dokumenty? Jak się nazywają? Nie znam niemieckiego. Czy gdzieś powinien być wpisany nr silnika, bo go nigdzie nie znalazłem, numery ramy zgadzaja sie dokumentami i tablicką znamionową, numery silnika są tylko na silniku. W tych kwitach nie ma nic napisanego o pierwszym włascicielu, który go kupił z Niemiec, ja jakby co to bym był już trzecim właścicielem w Polsce. Jak z umową kupna-sprzedaży? Mogę ja spisać, powiedzmy tak na lewo z tym niemcem i sobą? Prosze o wytłumaczenie jak chłop krowie na rowie;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 prawdopodobnie widziałeś brief i abmeldung. silnik o ile mi wiadomo w UE traktowany jest jako część zamienna. nie ma nic napisanego o pierwszym włascicielu' date=' który go kupił z Niemiec, ja jakby co to bym był już trzecim właścicielem w Polsce.[/quote']moto oficjalnie nie ma w PL właścicieli, czyli nie było zarejestrowane? moze ktoś przywiózł powypadka, wyklepał, odsprzedał i próbują dalej sprzedać :| oczywiście tylko teoretyzuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Hej! Moto nie było rejestrowane w Polsce. Pierwszym włascicielem był handlarz, który te moto przywrócił do jazdy, bo było nie sprawne. Drugim był człowiek, od którego kupuję, on tego nie rejestrował, tylko jeździł. Moto nie było po wypadku, dokładnie obejrzałem ramę, leżało na jednym boku, bo lekko wydech i klanko są podgiete. Jak z tą umową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 To pierwsze pewnie brief a drugie wymeldowanie jak pisal kolega. Z umowa nie ma problemu "spisujesz" ja z ostatnim wlascicielem z briefa (moze nim byc zona, kolega czy ktokolwiek). Sprawdz tez bo z tego co wiem ostatni własciciel z briefa powinien byc tez na wymeldowaniu. W sumie tyle jak sie zgadzaja numery ramy i cala reszta to jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi