nerlst Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Witam Jak sprawdzam miernikiem ładowanie na wolnych obrotach to napięcie na aku pokazuje 7-8V a jak dodam gazu na maxa to 18V 8O powinno tak być? chyba nie... mam nowy aku Bannera i nie chcialbym go szybko rozwalić... może miernik do dupy? coś nie tak z regularem? czy jeszcze coś innego? Szczotki i szczotkotrzymacz są nowe. Aha dodam jeszcze, że przed odpaleniem na aku było 6,02V, a po 30min jazdy 6,03V czyli w sumie to tak jakby nie ładował się. :? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Myślę że uszkodzony jest regulator napięcia. One często ulegają rozregulowaniu. Nie polecam samemu tego robić (chyba że się ma już w tym doświadczenie). Najlepiej zastosować regulator elektroniczny. Maksymalne napięcie podczas ładowania (pracy silnika) powinno wynosić w granicach 7-7,5v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Proponuje kupić elektroniczny regulator napięcia. Według serwisówki mechaniczny regulator napięcia jest elementen nieregulowanym, więc pewnie masz małe szanse, by go wyregulować, a elektroniczny to wydatek rzędu 30 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerlst Opublikowano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Elektroniczny regulator napięcie mam zamiar kupić, ale sprawdzilem innym miernikiem i jest oki czyli miernik źle wskazywał. Podobno tak się robie jak w mierniku bateria jest już słaba. Dzięki. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 popieram, tylko najpierw proponowałbym zacząć od końca czyli od sprawdzenia prądnicy i połaczeń bo jak sam wiesz elektronika jest bardzo czuła na przepięcia czy inne niedomagania i nstalacji a 3 dychy piechota nie chodzi :) Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi