czseter2005 Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 http://www.barikit.com/na tej stronie jest katalog tej firmy w którym tłoki do mbx i ns1 są takie same ale są w dwóch wersjach ze sworzniem 12 i 13 musisz wyciągnąć ze swojej tłok i pomierzyć , jak możesz to podaj jakie masz wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 wlansie mam przed soba ten tloczek... i suwmiarke. tak wiec do dziela... srednica sworznia to 13mmdlugosc od krawedzi dolnej do gornej to 54mmdlugosc calkowita- od dolnej krawedzi do konca denka to 56mmsrednica tloka to 50mm(zdaje sie ze ostatni tlok w ofercie BARIKIT, tzn na stronce podanej wyzej)odleglosc od srodka sworznia do krawedzi gornej to 28mm mierzylem jak najdokladniej wiec mysle ze bedize dobrze... pzdr:) [ Dopisane: 12-03-2006, 00:56 ]tloczek dokladnie wyczyscilem proszkiem do prania i na poprzednio przypalonej z lekka powierzchni ukazal mi sie napis 0,75zdjae sie, ze tloczek jest na 3 szlif???powiedzcie mi teraz jeszcze jedno; tloczek w cylindrze ma minimalny luz na boki. porownujac, tzn zeby wam jako tako wyobrazic, bez wiekszych klopotow polowe powierzchni tloka(ma on dwa wciecia w miejscu sworznia, chyba kazdy wie co mam na mysli) wloze gazete, zwykla czarno-biala gazete. wtedy luz znika niemalze calkowicie. niesadze, zeby tlok na tyle sie starl. zalozenie pierscieni znacznie uszczelnia powierzchnie, ale one w koncu od tego sa. jaki waszym zdaniem brac tlok? tlok na 4 szlif i jesli bedzie trzeba zrobic tez szlif cylindra??? czy mzoe ten sam, 0.75 i w nic sie nie bawic???jakie jets wasze zdanie na ten temat? luz miedzy tlokiem a cylindrem chyba juz znacznie przerasta mozliwosci, prawda? pomimo tego jednak pragne podkreslic ze moto bez wiekszych klopotow odpalalo na zimnie(powiedzmy do -5 bo nizej jzu nie mialem okazji przed rozebraniem) i w ogole jako tako jezdzilo... pzdr i czekam na wasze wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czseter2005 Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 znalazłeś gdzieś ten tłok ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 15 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 dupa dupa dupa ;) :) :) ;) w jednym serwisie w ogole ni eslyszeli o ns1, w drugim mowi ze poszuka ale ciezko bedzie. kazdy MBX ma srednice sworznia 12mm i najlepiej bedzie to chyba roztoczyc(tak mi powiedzieli wlasnie w serwisie) trzeba szukac, szukac i jeszcze raz szukac :P a jedyne co slysze to: zrob pan to moto i sprzedaj... :mrgreen: to sie nazywa fachowe podejscie do sprawy:P:P:P ten z allegro nie ma takich, pytalem u innych i czekam na odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czseter2005 Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 jak cos znajdziesz to napisz, ja kiedyś szukałem cześci z ciekawości i nigdzie nic nie znalazłem, ostatnio byłem w garażu odpalic moją honde i coś się zrombało w skrzyni bo jedynka mi nie wskakiwała i też będe musiał swoją robić więc wszelki info o cześciach sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 a czemu z barikit nie mozesz zamówic :?: cena według mnie przyzwoita jak za tłok ;) za przesyłke zapłacisz pewnie 15 euro wiec i tak wychodzi nie zle ;) kilka dni temu porównywałem ceny kupienia własnie tłoka w polsce i kupienie w sklepach zagranicznych i z przesyłka nie raz wychodzi taniej :) teraz poszukuje jakiegos zamiennika tłoka poliniego do apriliki rs z silnikiem rotax 123:> jakbys sie gdzies przy szukaniu przy okazji natknał na jakas firme pordukujaca takie cos daj znac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 na allegro reklamowala sie firma DANMOT z bochni pisala ze tloki do aprilia Vertexa +sworzen pierscionki itp.... za 299zł Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Nie wiem ale wydaje mi sie że silnik mtx,mbx,ns sa bardzo podobne może lepiej poszukaj czegoś od innego modelu. Kolega w ns1 ma tak sam gaźnik jak w mtx-e a różnica wieku to 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 hubert.. czytaj wszystkie posty... problem polega n atym, ze tlok mbx-ns1 jest identyczny ale... no wlasniie, ale roznica jes taka, ze ns1 ma szersz sworzen, dlatego wlasnie nie dopasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi