Myszon Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Jednak bedziemy sypac rampe i tu pojawia sie pytanie : Z jakiej ziemi najlepiej ewentualnie jakies skladniki specjalne? moze kamienie na podstawie? robil ktos taka hoop'ke? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Jak robilem mala hopke na poczatku sezonu 2005 to wlasnie na spod dalem kamienie ale ona byla miniaturowa wiec wiecie . Na taka wielka hope nie walil bym kamieni . Kto wie co sie za kilka lat stanie przepuszcza przez to pole gdzie bedzesz mial hope autostrade i bedzie heca ;] . Tzn jak masz dostep do ziemi nie bawil bym sie w kamienie . Najlepiej robic hope z czarnej gleby z domieszka gliny . Wedlog mnie mozna zrobic tak na spod zolta gleba ( chyba jest tansza od czarnej tak mi sie wydaje , nastepnie na to czarna ziemie i na sam koniec gline , dzieki temu hopa nie bedzie sie obsowac itp. http://www.fmxramps.com/ramps/landing.jpg To nie jest ziemna rampa tylko londowisko do normalnej rampy ;) Dobry jest ten tekst :Wielkie Londowisko Wielkie triki :banghead: Ja osobiscie z bratem zrobilem rampe na bmx . Kosztowala mnie 5 zl bo musialem kupic tylko wkrety itp . Zrobilem ja z desek ktore wpady mi pod reke. Konstrukcja jest w miare stabilna i mysle ze motorkiem tez bym mogl wyskoczyc ale niestety nie mam juz czym :banghead: Ma ona 1,5 m wysokosci i 2,5 m dlugosci. Idzie sie bmx niezle pobawic ale czekaja mnie przerobki bo za malo wybija w gore . Kilka Fot http://www.fly-riders.go.pl/inne/bmx/bmx2.jpghttp://www.fly-riders.go.pl/inne/bmx/bmx4.jpghttp://www.fly-riders.go.pl/inne/bmx/bmx7.jpg Rampy na moto robia kumple , jak beda juz zrobione porobie jakies foty i pokaze na 4um . Narazie sa w fazie produkcji . Pozdro :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel119 Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 http://www.fmxramps.com/ramps/landing.jpg To nie jest ziemna rampa tylko londowisko do normalnej rampy Dobry jest ten tekst :Wielkie Londowisko Wielkie triki Faktycznie :oops: zapędziłem się szukająć inforacji ,bo na rampę trochę za wysoka by była (te Amerykańskie wymiary w stopach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 wlasnie z ta ziemia mielismy problem i myslalem o piachu bo nasz plac zabaw mx jest kolo lasu i piaskowcow (tam dzie ludzie piach wybieraja) i wlasnie wpadlo mi do glowy ze skoro juz od ladnych kilku lat nie kapia tam piach bo sie prawdopodobie skonczyl to najprawdopodobiej zaczela sie czysta ziemia czyli to czego potrzebujemy w duzej ilosci na dodatek blisko naszego miejsca ok 50m - jak tylko ustapia mrozy itd. to sie tam brykne motorkiem zeby sprawdzic czy mialem racje - bo w takim miejscu to bezkarnie mozna by sobie ukopac tej ziemi ile sie chce :) a tak to sie glowilem gdzie tej ziemi tyle ukopac ;) Pozdro. Aha i musze uwazac bo na tych piachach za mlodu znalezlismy naboje i giwery i jak sie okazalo po przyjechaniu policji odnalezli tam caly arsenal broni z WW2 - mam nadzieje ze nie natkne sie rydlem na jakas bąbke bo bym niezlego backflipa wywinol ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel119 Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 wlasnie z ta ziemia mielismy problem i myslalem o piachu bo nasz plac zabaw mx jest kolo lasu i piaskowcow (tam dzie ludzie piach wybieraja) i wlasnie wpadlo mi do glowy ze skoro juz od ladnych kilku lat nie kapia tam piach bo sie prawdopodobie skonczyl to najprawdopodobiej zaczela sie czysta ziemia czyli to czego potrzebujemy w duzej ilosci na dodatek blisko naszego miejsca ok 50m - jak tylko ustapia mrozy itd. to sie tam brykne motorkiem zeby sprawdzic czy mialem racje - bo w takim miejscu to bezkarnie mozna by sobie ukopac tej ziemi ile sie chce :) a tak to sie glowilem gdzie tej ziemi tyle ukopac ;) Pozdro. Aha i musze uwazac bo na tych piachach za mlodu znalezlismy naboje i giwery i jak sie okazalo po przyjechaniu policji odnalezli tam caly arsenal broni z WW2 - mam nadzieje ze nie natkne sie rydlem na jakas bąbke bo bym niezlego backflipa wywinol ;) Że tak zapytamMacie zamiar taczkami je*ać? 8O To trochę się urobicie...ale jestem duchem z wami ;) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senti Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 my z naszą paczką zaczynamy budowe bardzo duzej rampy dodam że jest to w górach w beskidach i najazd bedzie masakryczny rampa bedzie na polu mojego wiec niekt jej nigdy nie tkinie jak tylko bedzie zrobiona i odbedą sie pierwsze skoki do dam znac acha rampa zostanie uspana cześciwo z ziemii boki beda z kamieni naja zd bedzie z pasa transmisyjnego przy wyborze miejsca wzielismy pod uwage ukształtowanie terenu amianowicie miedze która ma w tym miejscu ok 2m wysokosci (jak ktoś niewie co to miedza to gramica miedzy dwoma polami ) jak już bedzie wszystko ok to napisz , POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 a na jakim motorze bedziesz na tej rampie skakał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi