Gość Anonymous Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2002 :idea: Zdecydowałem się sprzedać Ruska i kupić starszawą Japonię. Chciałbym motocykl z "pewnym klimatem". Podoba mi się Honda CX500. Produkowano kilka odmian tego modelu. Jakie macie zdanie na ten temat? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noise of death Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Witam Gościa!!!Tez chcialem kupic sobie CX'a, ale zrezygnowalem. Co prawda CX'y maja silniki wytrzymale jak ch...j, ale z racji wieku maja wiele drobnych uciazliwych usterek, a co do czesci to jak sie pytalem w salonie HONDY to koles mi powiedzial, ze dopieru przy zamawianiu konkretnej rzeczy bedzie wiadomo czy mozna ja dostac :cry: . A co do klimatu to niewątpliwie polecałbym CX 500 C (wersja Custom).Jeżeli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej o CX'ie to kup sobie specjalne wydanie swiata motocykli pt "Kupujemy używany motocykl część 1" .POZDRAWIAM P.S. Jak juz kupisz to napisz jakie wrażenia: [email protected] Może też się na ten motocykl też zdecyduję to posmigamy razem :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chciuk Opublikowano 9 Października 2002 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2002 Nie wiem jak inni ale ja użytkuje CX-a co prawda dopiero pół roku ale jestem z niego strasznie zadowolony. Z tego co wiem to w podkarpackim nie ma problemu z częściami do tego typu motocykla. Posiadam wersję Custom z 80 rokui przebieg 82000 i szczerze mówiąc lepiej się na nim jeździ niż na Euro, ale to kwestia gustu i między innymi to jaką ktoś sobie upodobał pozycję. No i kwestia kasy. Custom jest droższy o około 1000-1500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz Opublikowano 10 Października 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2002 Też parę lat temu przymierzałem się do kupna CX-a, przekonywał mnie dźwięk silnika i dość dobra jego charakterystyka, ale tak jak napisał noise of death CX jest trapiony drobnymi ale uciążliwymi usterkami, to napinacz rozrządu, to wycieki oleju, to elektryka. Są to już sprzęty dość leciwe. Nie ma problemu z częściami eksploatacyjnymi, ale jak (odpukać !) zdarzy się drobny szlif i uszkodzisz np. obudowę silnika albo coś innego to się mocno nachodzisz żeby to dostać, ogólnie jest kłopot z różnymi częściami, które nie są potrzebne przy bieżącej eksploatacji, do tego są bardzo drogie i trzeba czekać czasem nawet miesiąc aż je sprowadzą, miałem podobną sytuację z CB 650 Custom z 82 roku. Ale jeśli już się zdecydujesz to najlepiej kupić wersję Custom sprowadzoną z USA, mają mniejsze przebiegi i zazwyczaj są bardziej zadbane. Ogólnie jest to kultowy motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 10 Października 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2002 Hmmm Co do HONDY to ja szczerze bym polecał wersje CUSTOM bo jak to mówią CUSTOM ma w sobie to cos, to cos magicznego !! :-) A jeżeli chcesz się więcej dowiedziewc o CX wejdź na strone http://www.btsnet.com.pl/motocykle/cx/ Na której znajdziesz wiele informacji na temat Hondziulki ;-) POZDRAWIAM BÓG DAŁ NAM ROZSĄDEK BY ZNAĆ UMIAR !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanczes Opublikowano 13 Października 2002 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2002 cx był xrobiony na bazie silnika zaprojektowanego do małego samochodu, z projektu wycofano się a ponieważbył silnik włożono w ramę i oto cx 500.spory moment, elastyczny widlak itd itd jedyne co słyszałem to kłopoty z układem chłodzenia, głupia usterka w postaci nieszczelności a rozebrać trzeba mnóstwo rzeczy nie posiadałem ale znam użytkownika i dużo superlatyw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Buli Opublikowano 10 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2002 Cze mailem okzje jedzic CX-em i jest to super moto,naj bardziej podboa mi sie model Custom i brdzo dobrze sie go prowadzi ogolnie same zalety :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Buli Opublikowano 10 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2002 Cze mailem okzje jedzic CX-em i jest to super moto,naj bardziej podboa mi sie model Custom i brdzo dobrze sie go prowadzi ogolnie same zalety :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cx500 Opublikowano 26 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2002 jezdze cx500 juz od roku. motocykl sprawowal sie b. dobrze. wymienione wczesniej wady dalo sie latwo usunac. tzn tlumnik zaspawalem za 15 zl, a wycieki z ukladu chlodzenia zlikwidowalem dolewajac do ukladu plynu uszczelniajacego(za 10 zl). jezdzilem caly sezon zrobilem 5000km i motor jest ok. aby wyeliminowac wyciek rzeczywiscie trzeba wyjac silnik a uszczelka kosztuje grosze, jednak poradzilem sobie inaczej.moja cx ma 56000km przebiegu i chodzi jak zegarek. jest do niej mnustwo czesci w internecie. w niemczech jest kilka klubow uzytkownikow cx-a. na ich stronach znajdziesz wszystkie czesci. sa dosyc drogie. swiece , filtry itp sa w polsce w kazdym sklepie z motorami. czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość perla Opublikowano 1 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2002 Mam juz drugiego CXa euro i jestem zadowolony. Idealne prowadzenie i bardzo wygodny.Polecam. W razie pytan pisz [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 3 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2002 Ten model (a właściwie modele) biły wszelkie rekordy popularności, dziwne że niektórzy narzekają na trudności z częściami. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi