Skocz do zawartości

A może by tak CX500?

Gość Anonymous
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:idea: Zdecydowałem się sprzedać Ruska i kupić starszawą Japonię. Chciałbym motocykl z "pewnym klimatem". Podoba mi się Honda CX500. Produkowano kilka odmian tego modelu. Jakie macie zdanie na ten temat? :?:

Gość noise of death

Witam Gościa!!!

Tez chcialem kupic sobie CX'a, ale zrezygnowalem. Co prawda CX'y maja silniki wytrzymale jak ch...j, ale z racji wieku maja wiele drobnych uciazliwych usterek, a co do czesci to jak sie pytalem w salonie HONDY to koles mi powiedzial, ze dopieru przy zamawianiu konkretnej rzeczy bedzie wiadomo czy mozna ja dostac :cry: . A co do klimatu to niewątpliwie polecałbym CX 500 C (wersja Custom).

Jeżeli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej o CX'ie to kup sobie specjalne wydanie swiata motocykli pt "Kupujemy używany motocykl część 1" .

POZDRAWIAM

P.S. Jak juz kupisz to napisz jakie wrażenia: [email protected]

Może też się na ten motocykl też zdecyduję to posmigamy razem :twisted:

• 1 miesiąc temu...

Nie wiem jak inni ale ja użytkuje CX-a co prawda dopiero pół roku ale jestem z niego strasznie zadowolony. Z tego co wiem to w podkarpackim nie ma problemu z częściami do tego typu motocykla. Posiadam wersję Custom z 80 rokui przebieg 82000 i szczerze mówiąc lepiej się na nim jeździ niż na Euro, ale to kwestia gustu i między innymi to jaką ktoś sobie upodobał pozycję. No i kwestia kasy. Custom jest droższy o około 1000-1500.

Też parę lat temu przymierzałem się do kupna CX-a, przekonywał mnie dźwięk silnika i dość dobra jego charakterystyka, ale tak jak napisał noise of death CX jest trapiony drobnymi ale uciążliwymi usterkami, to napinacz rozrządu, to wycieki oleju, to elektryka. Są to już sprzęty dość leciwe. Nie ma problemu z częściami eksploatacyjnymi, ale jak (odpukać !) zdarzy się drobny szlif i uszkodzisz np. obudowę silnika albo coś innego to się mocno nachodzisz żeby to dostać, ogólnie jest kłopot z różnymi częściami, które nie są potrzebne przy bieżącej eksploatacji, do tego są bardzo drogie i trzeba czekać czasem nawet miesiąc aż je sprowadzą, miałem podobną sytuację z CB 650 Custom z 82 roku. Ale jeśli już się zdecydujesz to najlepiej kupić wersję Custom sprowadzoną z USA, mają mniejsze przebiegi i zazwyczaj są bardziej zadbane. Ogólnie jest to kultowy motocykl.

Hmmm Co do HONDY to ja szczerze bym polecał wersje CUSTOM bo jak to mówią CUSTOM ma w sobie to cos, to cos magicznego !! :-) A jeżeli chcesz się więcej dowiedziewc o CX wejdź na strone

http://www.btsnet.com.pl/motocykle/cx/

Na której znajdziesz wiele informacji na temat Hondziulki ;-)

POZDRAWIAM

BÓG DAŁ NAM ROZSĄDEK BY ZNAĆ UMIAR !!

cx był xrobiony na bazie silnika zaprojektowanego do małego samochodu, z projektu wycofano się a ponieważbył silnik włożono w ramę i oto cx 500.spory moment, elastyczny widlak itd itd jedyne co słyszałem to kłopoty z układem chłodzenia, głupia usterka w postaci nieszczelności a rozebrać trzeba mnóstwo rzeczy nie posiadałem ale znam użytkownika i dużo superlatyw...

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

jezdze cx500 juz od roku. motocykl sprawowal sie b. dobrze. wymienione wczesniej wady dalo sie latwo usunac. tzn tlumnik zaspawalem za 15 zl, a wycieki z ukladu chlodzenia zlikwidowalem dolewajac do ukladu plynu uszczelniajacego(za 10 zl). jezdzilem caly sezon zrobilem 5000km i motor jest ok. aby wyeliminowac wyciek rzeczywiscie trzeba wyjac silnik a uszczelka kosztuje grosze, jednak poradzilem sobie inaczej.

moja cx ma 56000km przebiegu i chodzi jak zegarek. jest do niej mnustwo czesci w internecie. w niemczech jest kilka klubow uzytkownikow cx-a. na ich stronach znajdziesz wszystkie czesci. sa dosyc drogie. swiece , filtry itp sa w polsce w kazdym sklepie z motorami. czesc