Lasqs Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Niedawno kupilem Wsk ktora byla wyrejestrowana.Własciciel od kilku lat nie zyje, a ja chcialbym zarejestrowac moją. Proszę o pomoc :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 a masz dowód rejestracyjny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Zalatwic od spadkobiercy (lub spadkobiercow) odpis postanowienia sadu o stwierdzeniu nabycia praw do spadku. Powinno to wystarczyc w wydziale komunikacji + oczywiscie standardowy komplet dokumentow do rejestracji. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Zalatwic od spadkobiercy (lub spadkobiercow) odpis postanowienia sadu o stwierdzeniu nabycia praw do spadku. Powinno to wystarczyc w wydziale komunikacji + oczywiscie standardowy komplet dokumentow do rejestracji.to wystarczy, tylko ze spadkobierca chyba nie bedzie chcial placic za taka sprawe a to napewno nie jest maly koszt, mysle ze nie warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Wczesniej czy pozniej spadkobiercy i tak musza zalatwic sprawy formalne w sadzie - inaczej sie nie da. Tylko nasze spoleczenstwo ma zle zakodowane, ze sprawa spadkowa w sadzie to majatek. Tymczasem wpis od wniosku o stwierdzenie praw do spadku kosztuje 20zl. Jesli od smierci minelo pol roku to caly koszt sprawy zamyka sie w tej kwocie, a cala "procedura" trwa 10 minut. Oczywiscie nie mowie tu o dziale spadku - bo to odrebna sprawa i w razie sporu bardziej kosztowna. Odpis postanowienia o stwierdzeniu praw do spadku to koszt zwyklej oplaty kancelaryjnej. Nie mam przy sobie rozporzadzenia o kosztach, ale oplata za odpis jest w graniach 15 zl. A odnosnie przedmiotowej sprawy to oczywiscie w umowie kupna-sprzedazy po stronie sprzedajacych musza byc wymienieni wszyscy spadkobiercy. Jesli nie mieszkaja w jednym miejscu to rzeczywiscie moze byc klopot... Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasqs Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Sprawa się ma tak : Dokumentow brak ale mam juz wypelniony wniosek o wydanie nowych (oczywiscie przez spadkobierczynię) to chyba jest koszt 70 zl Tylko nie wiem czy spadkobierczyni moze zlozyc taki wniosek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi