Adam Medyna Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Przeciez czlowiek napisal ze uszczelka wyglada jak nowa. Mam identyczna w swoim moto, uzywana wielokrotnie wiec postanowilem kupic nowa. Teraz po 2ch sprawdzeniach zaworow obie wygladaja i zachowuja sie tak samo. To dosc skomplikowana uszczelka i wcale nie jest tania - jak dla mnie zbedny wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Dzis moze jutro powinienem rozpoczac skladanie moto do kupy. Co do uszczelki to postanowilem zostawic stara i profilaktycznie nanies warstwe silikonu.... dzieki za pomoc. Dam znac jak sie zachowuje po kilkuset kilometrach...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 zmien na nowke i ok ,po kiego h... sie bawic szerokiej drogi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 zmien na nowke i ok ,po kiego h... sie bawic szerokiej drogi!!!! Chyba nie ma sensu zmieniac na nową, bo ta jest OK :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Siemaneczko!Jesli silikon to naprawde dobrej firmy. W pracy -Peugeot- np model 206 306 ma miske oleju montowana bez uszczelki tylko na silikon.Oryginalny jest drogi,tuba jak pasta do zebow kosztuje ok 35zl ale miska oleju po tym nigdy nie cieknie :!: Ja w swojej Kawie uszelke pokrywy zaworow tez tym cienko posmarowalem i jest idealnie.masz serwisPeugeot w poblizu to kup silikon niebieski nr.kat.9731.07 Tylko nie za duzo nakladaj bo fredzle wewnatrz jak sie poobrywaja moga przytkac kanaly olejowe w silniku :!: Silikon ten wytrzmuje chyba -70 :lol: i +270 stopni Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Chociaż teraz mi się przypomina, że kiedyś mój ojcec pod pokrywę głowicy w Fordzie dał sam silikon i chodziło bez najmniejszego problemu ponad 2 lata( potem został sprzedany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi