Skocz do zawartości

Kolor logo WSK

Stelmach
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Obecnie remontuję moją M06-64. Jestem na etapie lakierowania i chcę dorobić na wzór oryginału logo na baku. Chodzi mi o dobór kolorów, jakie były oryginalnie malowane. Napewno na błotnikach i baku szparunki (paski)były złote, a nie wiem do końca jakie na baku jest logo.

Ponizej link do strony gdzie można zobaczyć oryginalne logo WSKi o jakie mi chodzi:

http://www.polskiemotocykle.mik.pl/gal_wsk...4/m06-64-02.jpg

Rzecz w tym, że nie mogę rozgryźć jaki kolor ma napis WSK. Inne kolory to napewno czerwony i niebieski. Jeden z gości, który już restaurował M06L, powiedział że napis jest koloru złotego, czyli w kolorze pasków. Kurde, rzecz w tym że nie wiem. Mi się wydaje że może biały był napis.

Może ktoś z Was ma oryginalne logo na swojej Wiesi i poratuje mnie tą cenną informacją.

• 1 miesiąc temu...

Witaj :D dobrze ze poruszyłes ten temat!!Chwała ci za to ;) A teraz dobra wiadomosc :lol: Byłem wczoraj u kumpla!! I patrze a on przywiózł od dziadka ze wsi prawie nowy bak do WSK :mrgreen: Oczywiscie szparunki są idealnie zachowane tak samo jak logo!! Mam zamiar isc do tego kumpla i walnąc foty w dobrej rozdzielczości i oczywiscie zapodam na forum!!! Logo ma extra kolorki, zresztą zobaczycie sami :mrgreen:

tymczasem Pozdro!

[ Dopisane: 05-03-2006, 18:52 ]

Aha, a co do WSK to czy na kazdej bylo takie samo logo(w tych samych kolorkach??) Aha mam fotke WSK M06Z (stare zdjecie czernobiale) i ona ma na bokach zbiornika białe malowania...były takie?