Stelmach Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam!Obecnie remontuję moją M06-64. Jestem na etapie lakierowania i chcę dorobić na wzór oryginału logo na baku. Chodzi mi o dobór kolorów, jakie były oryginalnie malowane. Napewno na błotnikach i baku szparunki (paski)były złote, a nie wiem do końca jakie na baku jest logo. Ponizej link do strony gdzie można zobaczyć oryginalne logo WSKi o jakie mi chodzi: http://www.polskiemotocykle.mik.pl/gal_wsk...4/m06-64-02.jpg Rzecz w tym, że nie mogę rozgryźć jaki kolor ma napis WSK. Inne kolory to napewno czerwony i niebieski. Jeden z gości, który już restaurował M06L, powiedział że napis jest koloru złotego, czyli w kolorze pasków. Kurde, rzecz w tym że nie wiem. Mi się wydaje że może biały był napis. Może ktoś z Was ma oryginalne logo na swojej Wiesi i poratuje mnie tą cenną informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam! Pytalem sie ojca, ktory mial taka wsk i mowil ze napis był biały kułeczko czerwone a strzaleczka niebieska:) Ja mam wsk m06b3 z 82 wiec ja juz na baku mam znaczki PZL Świdnik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Witaj :D dobrze ze poruszyłes ten temat!!Chwała ci za to ;) A teraz dobra wiadomosc :lol: Byłem wczoraj u kumpla!! I patrze a on przywiózł od dziadka ze wsi prawie nowy bak do WSK :mrgreen: Oczywiscie szparunki są idealnie zachowane tak samo jak logo!! Mam zamiar isc do tego kumpla i walnąc foty w dobrej rozdzielczości i oczywiscie zapodam na forum!!! Logo ma extra kolorki, zresztą zobaczycie sami :mrgreen: tymczasem Pozdro! [ Dopisane: 05-03-2006, 18:52 ]Aha, a co do WSK to czy na kazdej bylo takie samo logo(w tych samych kolorkach??) Aha mam fotke WSK M06Z (stare zdjecie czernobiale) i ona ma na bokach zbiornika białe malowania...były takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi