magneto Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 witam. moze tym razem uzyskam odpowiedz na nurtujace mnie pytanie.otoz moto jets teraz w fazie "malego" remontu, chcialbym go troszeczke podwyzszyc. napewno mam zapadniety wrecz amorek przedni. (lagi wchodza ze 3 cm od samej masy moto) teraz powiedzcie mi, jezeli chcialbym podwyzszyc i utwardzic moto;nalezy wlac wiecej plynu(oleju) do kazdej z lag ale o tej samej gestosci(lepkosci) czy troche zadszy zeby to beton mi nie wyszedl? i pytanie podstawowe(wyjsciowe wrecz:D) ile i jaki olej jets przewidziany wlansie w to miejsce przez producenta...? od zwyklej NSR tez chyba moga byc to informacje bo zbyt wiele sie nie roznia. aaa.. i jeszcze jedno. powiedzmy ze w przypadku"przegiecia"z iloscia oleju jets jakies ryzyko uszkodzenia np. uszczelniaczy teleskopow? z gory dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 jak wlejesz za duzo oleju napewno uszczelnaicze pojda ,jedyna mozliwosc wlanie gestszego oleju i wymiana sprezyn na akcesoryjne twardsze Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ciezka sprawa, w danych nie ma ani ns ani nsr. Jest tylko mbx50/80 a dalej juz nsr125. Moze ns miala wspolne lagi z jakims innym modelem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 za duzo oleju a czy jest cos takiego jak granica tego przelania? znaczy sie dopuszczalny blad pomiaru:P:P:P??? niestety nie wiem czy miala lagi wspolne z jakims innym... widocznie bede robic metoda prob i bledow, ale duzo z tym bedzie roboty...;/ pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 To dla ulatwienia dodam Ci ze w mbxie jest 152cm3/laga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 mozna wlac wiecej ale ta ilsoc jest niewielka dokladnie tego nikt nie wie mozna robic to metoda prob i bledow Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 ja bym sprobowal wlac tyle ile jest w mbxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 i ja tez tak mam zamiar zrobic. znaczy sie tyle co w mbx :P mialem do wczesniej i moge powiedziec ze mialy podobne widelce wiec mozna kombinowac... wleje powiedzmy 160ml i zobacze co i jak. jaka ma byc gestsc oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 wylej ten stary i zobacz mniejwiecej ile go bylo jezeli ci ciekly to ciezka sprawa a jezeli bylo ok to dolicz jakies 20-50cm3 zalej i reka dobij maorek do konca jezeli nie bedziesz czul blokowania przez za duza ilos oleju to bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 no... dobra, wqiem juz co i jak z iloscia oleju... powiedzcie mi tylko panowie(a mozew i panie :P) jaki to ma byc olej? znbaczy sie gestosc itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Skoro masz mieki przod to jakis gestszy 15W albo 20WJa uzywam Castrol Fork Oil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi