Komarek Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Nie rozumiem co wy z tym padaniem świec :? Ja od niepamiętnych czasów mam w komarze iskrę 100f i już nawet jest całkiem pordzewiała, ale jeździ mi się na niej najlepiej.Mój stary jeździ w jawie 350 na NGK100 i też nie wymieniał od lat (a robi kilka km rocznie :buttrock: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 u mnie objawy podobne. Dodam tylko, że strasznie dymiła po odpaleniu. Później jakby paliwa zabrakło: pyr, pyr i zdechła. Kranik był przekręcony, bo przecież przelewałem. Wkurzyłem się.... Nawet chciałem ją rozpoławiać, ale po przeczytaniu w/w postów chyba się wstrzymam do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Wycieranie świecy niewiele daje. Najlepiej przemyć ją w benzynie przy pomocy twardego pędzelka. Szczególnie musi być czysty stożek świecy. Ja świece oczyszczam poprzez wypalanie małym palniczkiem, który kupiłem na Allegro. Bardzo dobry sposób na szybkie oczyszczenie świecy.W tym wypadku polecam przed wkręceniem świecy kilkakrotnie energicznie kopnąć kopniakiem aby usunąć znajdujące się w cylindrze zanieczyszczenia. Może nawet trzeba będzie zmienić na nową świecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi