Skocz do zawartości

Gilera Fast bike --->modul zaplonu

siwy_ziom
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Jakis czas temu kupilem gilere fast bike (FB) 125 1988.Miala ona uszkodzony modul zaplonu.Szukalem w wielu miejscach jednak to nie przynioslo efektu.Juz nie wiem gdzie mam szukac.Moze wiecie czy pasuje modul od jakiegos innego motorku.Teraz jezdze na jakiejs tandecie ktora pozwala silnikowi wkrecic sie na 4500 obrotow.Co to za jazda.Jeszcze jedno ,na allegro odezwalem sie do goscia ktory ma rozne moduly.Zapytalem sie go czy ma cos do mojego motorka.A on mi mowi ,ze jezeli mam silink minarelli to cos znajdzie.Jak rozpoznac takowy silnik ??? Za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny.

A nie lepiej bedzie naprawic uszkodzony modul? Jak dobrze pamietam firma z Ostroleki cieszy sie dobra i fachowa robota. Na pewno wyjdzie tez taniej i szybciej niz poszukiwanie CDI do niezbyt popularnej maszyny.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

Gdybym mial ten modul to tak bym zrobil .Jednak nie moge ,gdyz poprzedni wlasciciel go wyrzucil bo byl caly zniszczony.Moze bedzie dzialal modul od jakiejs innej maszyny ??? Moze od innej gilery z tamtych lat ???Patrzylem na fotkach innych 125 i maja chyba identyczne silniki .Co o tym myslicie ???

[ Dopisane: 17-01-2006, 23:46 ]

Na niemieckim ebay znalazlem taka maszyne jak ja mam .Mam zamiar poprosic wlasciciela o to ,by zrobil pare fotek modulowi z swojej maszyny i przeszal by mi je.Wtedy wiedzialbym jak to dokladnie wyglada,mialbym wszystkie oznaczenia.

[ Dopisane: 17-01-2006, 23:49 ]

http://cgi.ebay.de/Gilera-125-Fast-Bike_W0...3QQcmdZViewItem

Powyzej podalem link do tej aukcji.Mam prosbe ,czy moglby ktos przedtlumaczyc tresc opisu ,ja nie ucze sie niemieckiego i nie mam jak tego przetlumaczyc.Z tym listem bede musial isc do szkoly ,zeby mi jakas nauczycielka od niemieckiego napisala mi go.

Cechy artykułu - motocykle

producentów: Pość Gilera 125 Bike Stan artykułu: Używany

Określenie modelu: - Liczba posiadacz wcześniejsza: 4

Typ: Naked Bike ( un obudować) Pojemność skokowa ( ccm): 125 cm3

Legowisko kilometra ( km): 27000 Osiągnięcie ( KW): 16 kW

Data dopuszczenie dopiero: 01. 03. 1989 Kolor: Czerwień wie

Liczba chody: Koło zębate gangu piątki ( manualnie) Metallic- lakierowanie: -

Typ startera: Elektrostarter HU / AU ( data odpływu): -

Sposób napędzający: Łańcuch Wiadomości gwarancji ( pozostające miesiące): -

Pojazd UE: - Niezależna opinia pojazdu: -

Indywidualną przy - & części budowy wokół: - Dodatkowe cechy wyposażenia: -

Tuning / zwiększenie wydajności: -

Oferujemy to tłumaczenie jako dodatkowy serwis. eBay nie może poręczyć słuszności. Cechy artykułu w języku oryginału zawiadamiają

!!! Pojazd majsterkujący!!! Można dostać tu dla mało pieniądzom z mało nakładu motocykl. · Motor biega · wiekowi mówią zakończyć się bardziej optycznie stan. Żadna bateria. Potrzebujcie pewnie oczyszczenie podstawowe. Gilera jest sprzedawana z licytacji bez gwarancji. Zwykłe reguły obowiązują po Ebay. Motocykl jest od kupującego sabzuholen

[ Dopisane: 18-01-2006, 09:30 ]

tlumaczone przez translator niezbyt dokladne ale zawsze cos :(